EM ER KANSKJE EN REISE VERD: EM startet fredag og Bakrommet har vært innom fire byer og sett god fotball og elendig fotball. Vi slapp å treffe på russere og engelskmenn av verste sort, men vi hadde da også med oss et knippe solide poetiske bodyguards. Foto: TOM STALSBERG
EM ER KANSKJE EN REISE VERD: EM startet fredag og Bakrommet har vært innom fire byer og sett god fotball og elendig fotball. Vi slapp å treffe på russere og engelskmenn av verste sort, men vi hadde da også med oss et knippe solide poetiske bodyguards. Foto: TOM STALSBERGVis mer

«Vi ønsker herved å fornærme Erdogan, men våger vi? Nei»

I morgen ser Bakrommet Spania mot Tyrkia.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mannen i grønn drakt sjanglet ut av køen, på vei opp til stadionanlegget, for å late vannet. Det var fortsatt en drøy halv mil igjen. Han snublet i noen steiner. Politiet så ham, gjorde ingenting. Han falt. Ble liggende.

Vi hadde for lengst passert menn og kvinner som sleit med å holde seg på beina, og bemerkelsesverdig mange hadde store vansker med å fokusere på alt annet enn neste slurk. Ja, de var kanon med halvannen time til kampstart.

Men, bussturen med polske og nord-irske-supportere ble en sabla trist affære for Bakrommet. Vi som mener vi i over femti år har vært en ekte fotballsupporter. Men, det er en livsløgn som ble avslørt på bussturen fra Nice og ut til stadion, en tur som tok en drøy halv time før vi måtte gå i en halvtime. EM i fotball er forresten ikke lagt opp for mennesker som er dårlig til beins eller sitter i rullestol. På bussen var det ikke plass flere andre enn en skarve bakrus fra Tyskland, hun som vi ga ei flaske med vann.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn