DEBATT

Debatt: Private barnehager

Vi ønsker ikke barnehage-eiere som ofrer kvaliteten for personlig gevinst

Løsningen er ikke «oss mot dem».

VELLYKKET: Vi må ikke glemme at den store utbyggingen av private barnehager har vært en betydelig del av en svært vellykket reform, skriver Anne Lindboe, adm. dir. i Private Barnehagers Landsforbund, i denne kronikken. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VELLYKKET: Vi må ikke glemme at den store utbyggingen av private barnehager har vært en betydelig del av en svært vellykket reform, skriver Anne Lindboe, adm. dir. i Private Barnehagers Landsforbund, i denne kronikken. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Aksjonsgruppa for enkeltstående barnehager er bekymret for utviklingen i barnehagesektoren. PBL er enig i noen, men ikke alle beskrivelsene som gruppa legger fram i en kronikk i Dagbladet.

Vi må ikke glemme at den store utbyggingen av private barnehager har vært en betydelig del av en svært vellykket reform.

PBL jobber hver dag for å bidra til å øke kvaliteten i norske barnehager. Blant våre mer enn 1900 medlemsbarnehager er mellom 1100 og 1200 enkeltstående. Noen av disse har dannet en aksjonsgruppe for å fremme sine interesser internt i PBL.

Det er naturlig at det i vår store organisasjon finnes ulike meninger om hvordan sektoren og PBL blir bedre, og det er forståelig at noen forsøker å finne sammen om felles standpunkter.

Derimot er det grunn til å stille spørsmål ved rolleforståelsen når man bruker Utdanningsforbundet – der enkelte i gruppa også er medlemmer – for å spre sitt budskap i mobiliseringen fram mot landsmøtet i PBL.

For PBL er det viktig å være en åpen og demokratisk organisasjon. Derfor er det viktig for oss at flest mulig barnehager er representert med delegater på landsmøtet. Samtidig er det også for oss åpenbart at ikke alle har tid og ressurser til å delta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer