HOLDER SPENNINGEN: Manusforfatteren forteller at det var et bevisst valg å vente ut til midten av filmen med å vise Godzilla i sin helhet. De ønsket å bevare spenningen. Foto: Filmweb
HOLDER SPENNINGEN: Manusforfatteren forteller at det var et bevisst valg å vente ut til midten av filmen med å vise Godzilla i sin helhet. De ønsket å bevare spenningen. Foto: FilmwebVis mer

- Vi ønsket å holde på spenningen lengst mulig

Manusforfatteren bak «Godzilla» avslører.

(Dagbladet): Etter tre år med hardt arbeid kan endelig manusforfatter Max Borenstein lene seg tilbake i lenestolen, godt fornøyd med at storfilmen «Godzilla» håver inn en solid fortjeneste i alle lands kinosaler.

Med et billettsalg tilsvarende godt over 600 millioner kroner den første visningshelga, kan man trygt kalle filmen en suksess.

Siktet høyt - Vi siktet så høy vi kunne, forteller Borenstein til nettstedet The Hollywood Reporter.

Videre forsvarer han det kontroversielle valget som har fått mye oppmerksomhet i utenlandsk media - nemlig det å vente helt til midten av filmen med å vise Godzilla i sin helhet.

- Med dagens spesialeffekter og teknikk kan vi selvfølgelig vise store animerte monstre helt fra starten av en film, men her hentet jeg inspirasjon fra eldre filmer, for eksempel fra «Jaws», sier manusforfatteren.

- Vi ønsket å holde på spenningen lengst mulig. Kanskje er det nettopp derfor oppfølgeren til «Jaws» er mye dårligere enn originalen, fordi de viser hele monsteret fra begynnelsen?

Ulike reaksjoner Borenstein forteller også at han var forberedt på reaksjonene som er kommet i etterkant av filmen, med tanke på at Godzilla blir presentert såpass langt ut i fortellingen.

- Det vil alltid være ulike mennesker med ulike reaksjoner. Noen liker at historien bruker tid på å bygge seg opp, mens andre gjerne vil ha action, monstre og dramatikk fra første minutt. Vi er ulike, og det må man bare akseptere, sier han.

Noe av det vanskeligste i løpet av de tre årene med manusarbeid var imidlertid å finne den riktige balansen i filmen.

- Det er utfordrende å skulle lage en monster-film som samtidig inneholder en rørende og troverdig historie, nede på et menneskelig nivå. Det krevde en god del innsats, sier Borenstein.

ØDELEGGELSER: I filmen vil det være mye ødeleggelser som følge av Godzillas tilstedeværelse. Foto: Filmweb
ØDELEGGELSER: I filmen vil det være mye ødeleggelser som følge av Godzillas tilstedeværelse. Foto: Filmweb Vis mer