- Vi planlegger båttur til sommeren. Det blir helt kaos

Svein Stang og Petter Nyquist klare for Gullruten - og et lite eventyr.

UT PÅ TUR - KAN BLI SUR: Som man har sett i «Petter Uteligger» har Svein Stang og Petter Nyquist fått et nært bånd. På tross av mye latter, har det også hendt at duoen har havnet i diskusjoner. Med stor sannynlighet blir båtturen en interessant reise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT PÅ TUR - KAN BLI SUR: Som man har sett i «Petter Uteligger» har Svein Stang og Petter Nyquist fått et nært bånd. På tross av mye latter, har det også hendt at duoen har havnet i diskusjoner. Med stor sannynlighet blir båtturen en interessant reise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er selvfølgelig veldig moro å bli nominert. Likevel har jeg aldri hatt priser eller statuetter som baktanke da jeg startet på prosjektet, sier Petter Nyquist til Dagbladet.

Det er gått halvannet år siden 37-åringen levde 52 dager som uteligger på gata i Oslo. Opptakene som ble gjort den gang har senere ført til tv-serien som har tatt hele Norge med storm.

Fredag kan «Petter Uteligger» ta storeslem under Gullruten, hvor serien har fått hele fire nominasjoner. 

- Dersom vi skulle være så heldig å vinne én pris, håper jeg det blir Svein som tar pokalen hjem. Det vi gjorde i serien var å bryte ned fordommer - og der var han blant dem som markerte seg veldig, sier serieskaperen.

Svein drar til Bergen Det var på sin aller første dag som uteligger at Nyquist ble kjent med Svein Stang (52). Mannen som nærmest har blitt en folkehelt i de norske hjem, kan vinne pris i kategorien «Årets deltaker» fredag.

- Det er planen at Svein blir med til Bergen og Gullruten. Han har vært veldig fin i formen den siste tida, og har sagt at han gleder seg veldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer