UT PÅ TUR - KAN BLI SUR: Som man har sett i «Petter Uteligger» har Svein Stang og Petter Nyquist fått et nært bånd. På tross av mye latter, har det også hendt at duoen har havnet i diskusjoner. Med stor sannynlighet blir båtturen en interessant reise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT PÅ TUR - KAN BLI SUR: Som man har sett i «Petter Uteligger» har Svein Stang og Petter Nyquist fått et nært bånd. På tross av mye latter, har det også hendt at duoen har havnet i diskusjoner. Med stor sannynlighet blir båtturen en interessant reise. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Vi planlegger båttur til sommeren. Det blir helt kaos

Svein Stang og Petter Nyquist klare for Gullruten - og et lite eventyr.

(Dagbladet): - Det er selvfølgelig veldig moro å bli nominert. Likevel har jeg aldri hatt priser eller statuetter som baktanke da jeg startet på prosjektet, sier Petter Nyquist til Dagbladet.

Det er gått halvannet år siden 37-åringen levde 52 dager som uteligger på gata i Oslo. Opptakene som ble gjort den gang har senere ført til tv-serien som har tatt hele Norge med storm.

Fredag kan «Petter Uteligger» ta storeslem under Gullruten, hvor serien har fått hele fire nominasjoner

- Dersom vi skulle være så heldig å vinne én pris, håper jeg det blir Svein som tar pokalen hjem. Det vi gjorde i serien var å bryte ned fordommer - og der var han blant dem som markerte seg veldig, sier serieskaperen.

Svein drar til Bergen Det var på sin aller første dag som uteligger at Nyquist ble kjent med Svein Stang (52). Mannen som nærmest har blitt en folkehelt i de norske hjem, kan vinne pris i kategorien «Årets deltaker» fredag.

- Det er planen at Svein blir med til Bergen og Gullruten. Han har vært veldig fin i formen den siste tida, og har sagt at han gleder seg veldig.

KAN TA STORESLEM: TV-suksessen «Petter uteligger» har fått hele fire nominasjoner under Gullruten. Serieskaper Petter Nyquist forklarer at prisen som henger høyest for ham er «Årets deltaker», der Svein Stang (midten) kan vinne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN TA STORESLEM: TV-suksessen «Petter uteligger» har fått hele fire nominasjoner under Gullruten. Serieskaper Petter Nyquist forklarer at prisen som henger høyest for ham er «Årets deltaker», der Svein Stang (midten) kan vinne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

At duoen fikk et nært bånd under tiden på gata, er ingen hemmelighet.

- Svein har blitt en god og nær venn. Hver gang vi treffes er han veldig opptatt av å høre hvordan det står til med familien min og livet ellers. Vi henger mye sammen, ikke fordi jeg føler at jeg må bidra, men fordi han lærer meg mye. Han setter ofte ting i perspektiv. Det gjelder også de andre i serien som jeg fortsatt treffer. 

- Ikke båtkyndig Nå som sommeren står for tur har Nyquist og Stang også planlagt et lite eventyr sammen.

Denne gang bytter de imidlertid ut betong og asfalt til fordel for blått hav.

- Vi planlegger båttur til sommeren. Det blir helt kaos, sier 37-åringen og ler. 

- Jeg er ikke spesielt båtkyndig, men jeg har skjønt at Svein er flinkere enn meg på slikt. Vi kjører et samspill, og drar fra Oslofjorden og et godt stykke utover. Vi får se hvor lenge det blir, men planen er i alle fall å få fisket litt, sier han.

To nye prosjekter I april ble det ogdå kjent at Nyquist er i gang med to nye prosjekter for TV 2.

Innholdsmessig vil dette være noe ulikt «Petter Uteligger», men serieskaperen forklarer at det fortsatt vil være relatert til folk på gata. 

- Jeg reiser ut av hovedstaden, men blir i landet. Jeg kan ikke si så mye om prosjektet enda, men man vil se at folk som bor på gata også er ressurspersoner. At de på mange måter er vanlige mennesker som deg og meg, sier han.

- Vi får fortsatt daglige henvendelser fra folk som sier at «Petter Uteligger» har vært med å endre deres syn på folk som lever på gata. Jeg vil svært gjerne gi ny kunnskap, slik at vi kan fortsette å bryte ned fordommer. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram