Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vår nye suksesserie for våre tre faste leser fortsetter:

Vi raner en bank og to apotek på vår ville ferd Norge rundt

Men, hvem er hun som titter på oss fra nabovinduet?

BLI MED PÅ TUR: Vi er nå ute på tur i mange uker framover, kanskje i denne bilen fotografert i Akersgata 49, ettersom vi reiser rundt for å gjenoppleve ei tid vi aldri før har opplevd. Heng med da vel! Foto: Dagbladet.
BLI MED PÅ TUR: Vi er nå ute på tur i mange uker framover, kanskje i denne bilen fotografert i Akersgata 49, ettersom vi reiser rundt for å gjenoppleve ei tid vi aldri før har opplevd. Heng med da vel! Foto: Dagbladet. Vis mer
Meninger

I går startet vi opp vår nye serie for våre tre faste lesere der vi tar de med på ferie anno 1949 via boka «Hvor skal vi reise? Illustrert feriehåndbok 1949, sommer og vinter i Norge.» Men, før vi gir dere de aller beste tips om pensjonater, hoteller, salonger, godt stell og pene værelser, lurer vi på om noen vet når den første boka i denne serien utkom og den siste?

Så Norge rundt. Første stopp «Skiens kaffehus, Rådhusplassen, opprettet 1893. Telefoner: 2132–2150. Byens gamle, gode spisested». Vi har ringt og bestilt bord til fire, så velkommen ridder av det rimfrie, Stian Johansen. Sammen skal vi radbrekke ordklasser og gradbøye verb til den lyseste morgen av natteravnens skål.

Så drar vi oss til Fevik, tar inn på «Jutehagens pensjonat, tar imot gjester for kortere og lengre tid. Bryllup–Festligheter–Weekends. Åpent hele året – Godt kjøkken». Vi tilbringer en meget kort weekend her før vi ankommer Kristiansand med sobert landligge på «Fru Hagens Pensjonat, Setesdalsv. 24–Tlf. 1203.

Mottar gjennomgangsreisende i ferietiden. Stille, 1. kl. sted i byens beste strøk. Varmt og kaldt vann på værelsene. Sentralt. Kort vei til jernbanestasjon, havn og de fleste bilruters avgangssted. Sykkelstall og bilparkering».

Mens vi er i Kristiansand besøker vi sakfører og ordlogskaptein Wandrup og hans eminente frue. Vi skal også innom hoffpoet og blikkenslager ved Det Kgl. Danske Anarkislott, T. Dragseth med Eftf. Dette før vi leser høyt fra vår refuserte diktsamling «Skyggebokser med Gud» hos «Birtings Bok og papirhandel, Sparebankbygningen. Stedet hvor De får pene og morsomme souvenirs–kart og kort–bøker».

Vi raner deretter en bank og to apotek før vi søker tilflukt i Mandal: «Hotell Solborg. Telefon 1399. Kaldt og varmt vann på værelsene. Bad. Centralvarme. Enkeltværelser kr. 4,00–5,00, dobbeltværelser kr. 9,00–10,00. Inneh. Ulrik Gahre». Her tar vi tre dobbeltværelser, til kroner 30 hvis vi da ikke får litt rabatt, med havets utsikt. En pilsner, takk. Følg med. Vi fortsetter reisen mot Hotell Central, Flekkefjord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling