-  Vi reddet Kanal 24

Planen deres var å legge ned Kanal 24, men Johan Golden og Atle Antonsen reddet kanalen i stedet. I dag kommer høydepunktene fra «Kommisjonen» på CD.

-  Vi pleier å si at vi var alene om å redde kanalen, sånn at ingen skal begynne å tro at det var noen andre inne i bildet her. Det har vært en snuoperasjon, medgir Atle Antonsen.

Sammen med Johan Golden har han i halvannet år laget «Kommisjonen» hver fredag på Kanal 24.

I dag kommer CD-en med det beste fra programmet, som også er prisbelønnet i Prix Radio for beste humorprogram i 2005. Atle forteller videre hvordan programmet kom istand.

Valgerd-stempel

-  Det var Jan Erik Pedersen (nåværende sjef i Kanal24, red. anm.) som før var sjef i Metropol TV, som ringte oss. Vi hadde jo vært med på å legge ned den kanalen sammen, og nå lurte han på om vi ville være med å legge ned denne også, sier Atle.

-  Det viste seg at det var litt mer vanskelig enn vi hadde tenkt. Folk ville hele tida spytte i mer penger. Da gjaldt det bare om å gjøre å få det beste ut av situasjonen, sier Atle før Johan tar over:

-  I og med at vi hadde så god erfaring med å legge ned kanaler sammen, så skjønte vi at vi var testen på om kanalen hadde livets rett. Hvis Kanal 24 ikke hadde det, så hadde den jo blitt lagt ned med én gang vi kom inn i bildet. Men det gjorde det ikke, og da nedsatte vi «Kommisjonen» for å finne ut hva som var galt. Det viste seg å være såre enkelt: Vi trengte flere lyttere, og da skaffet vi flere lyttere, forklarer Johan

-  Ja, det var rart at ikke noen hadde tenkt på det før, fyller Atle inn.

REDNINGSMENN: Johan Golden og Atle Antonsen har laget «Kommisjonen» på Kanal 24 i over ett år. I dag kommer CD-en Bableperler - høydepunktene fra alle sendingene. Der får vi blant annet høre Atles indignasjon over hvor harry han mener Pia Haraldsen er. Foto: Nina Hansen
REDNINGSMENN: Johan Golden og Atle Antonsen har laget «Kommisjonen» på Kanal 24 i over ett år. I dag kommer CD-en Bableperler - høydepunktene fra alle sendingene. Der får vi blant annet høre Atles indignasjon over hvor harry han mener Pia Haraldsen er. Foto: Nina Hansen Vis mer

-  Hvilke tiltak satte dere inn?-  Det viktigste var å kvitte seg med Valgerd - og ikke minst Valgerd-stempelet. Det er veldig mange som tror at vi er en slags Valgerd-kanal, og det har selvfølgelig vært et alvorlig imageproblem, mener Atle.

-  Og det var vel noen som fikk et behov for å påpeke at du ikke trengte å være kvinne på 32 år for å høre på denne kanalen. I det hele tatt var det vel en god idé å kaste boka «Hvordan lage radio», som de tydeligvis hadde kjøpt seg før de begynte å lage radio, sier Johan, og høres et øyeblikk nesten litt seriøs ut.

Atle følger opp:

-  Den første ledelsen som var i denne kanalen her, var vel noe av det verste verden har sett av ledelse. De gjorde alle feilene som var mulig å gjøre, alt fra å begynne med to ukers vakuum før kanalen kom på lufta.

Årets dust

På CD-en er de ganske utvetydige i sin misnøye med Pia Haraldsen. -  Jeg synes det er viktig å omdefinere harry-begrepet til også å gjelde de som har med seg fire-fem vesker når de er ute og går. Hun er bare en dame som går rundt med masse vesker. Vi føler at det er mye mer harry enn å kjøpe koteletter på Svinesund, sier Atle.

-  Jeg har forøvrig blitt kåret til årets dust av Pia Haraldsen, forteller Johan Golden.

-  Hun er vel ikke en person som er verd å bruke så mye tid å hakke på, ikke hver uke. Så stor betydning skal vi ikke tillegge henne. Men det er veldig viktig at hun ikke blir noe forbilde. Veldig viktig. Der har vi en jobb å gjøre, sier Atle med alvorlig mine.

-  Hva liker dere å fleipe med? Er drøye ting morsomst?-  Vi er ikke slemme eller onde. Men det er veldig viktig å sitte med fasiten. Diplomati er veldig dårlig humor: «På den ene siden så er det sånn, men på den andre siden.» Det blir veldig lite interessant når du ikke er kategorisk. Det er to farger: svart og hvitt. De fargene må ikke blandes.

Drapstruet

Den hardnakkede holdningen har ført til at duoen faktisk har opplevd å bli drapstruet i løpet av programmene.

-   Jeg har gjort mye rart opp gjennom livet, men jeg har aldri opplevd å bli drapstruet før. Og atpåtil av 13 til 15 år gamle jenter, forklarer Johan.

-  Ja, det er på grunn av den hestespalten vår som heter «Hvor kjedelig er hest». Vi har aldri fått så mye sinte tilbakemeldinger noensinne. Vi fikk mail hvor det sto «Vi vet hvem som må dø, og det er dere to», sier Atle og ler.

-  Akkurat med tanke på lyttertall, så var det kanskje ikke så lurt, medgir Johan før Atle kokluderer:

-  Nei, men vi var villige til å ofre hestejentene. Vi la dem på alteret.