DEBATT

Debatt: Voldsutsatte

Vi ruinerer krisesentrene

Vi strekker oss langt for de voldsutsatte fordi ingen andre gjør det. Men om vi ikke sier ifra nå, om vi lar kommunene slippe unna og unndra seg sine pålegg, ja – da gjør vi brukerne våre en bjørnetjeneste.

RUINERER TILBUDET: Hvordan kan vi, med den stolte historien om kamp for våre medsøstre, svikte kvinnekampen, kollegaer og brukere, ved å tie om dette?, spør Tove Smaadahl. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
RUINERER TILBUDET: Hvordan kan vi, med den stolte historien om kamp for våre medsøstre, svikte kvinnekampen, kollegaer og brukere, ved å tie om dette?, spør Tove Smaadahl. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nylig fikk vi beskjed om at lederen ved Krisesenteret i Midt-Troms sier opp jobben. Hun sier opp ene og alene fordi de økonomiske betingelser hun er gitt av eierkommunene, til å utføre det ansvaret å drive krisesentertilbudet ut fra loven – ikke er tilstrekkelige.

Kjernen i krisesentrenes lavterskeltilbud har vist seg å gjøre oss til de beste hjelperne. Vi er på tilbudssida på voldsofrenes premisser. Det betyr å gi et verdig og hensiktsmessig tilbud til de som oppsøker oss, og som etter en lang kamp endelig ser en mulighet til å fri seg fra en voldelig og helseskadelig hverdag.

Hadde Gørill Traasdahl, lederen ved krisesenteret, sagt opp jobben fordi hun hadde fått et mer attraktivt jobbtilbud et annet sted, hadde vi ikke reagert med oppgitthet eller fortvilelse. Gørill elsker jobben sin. Hun har i flere år jobbet bevisst for å gi et godt tilbud i tråd med krisesenterloven, til innbyggerne i de ti eierkommunene. Hun vet at nærhet til tilbudet var viktig for at voldsutsatte skulle kunne komme å få beskyttelse og hjelp.

Til tross for motstand fra politikerne vedrørende økonomiske midler til driften, har hun kjempet for å nå målet, men innsett at kampen er tapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer