- Vi sa aldri «action», så noen par visste nødvendigvis ikke at klininga ble filmet

Motesjef bak Youtube-suksessen «First Kiss» forsvarer seg mot kritikerne.

(Dagbladet): Siden mandag har YouTube-filmen «First Kiss» har i skrivende stund fått svimlende 27 millioner visninger.

Det er den georgisk-amerikanske regissøren Tatia Pilieva som står bak den populære kortfilmen, som viser 20 par som kysser. Det spesielle er at parene aldri før har sett eller møtt hverandre.

Dette har ført til at filmen har blitt hyllet for sin sårbarhet, mens enkelte har kommentert at de blir pinlig berørt av å se mennesker innvie sitt første møte med kyssing.

Synes du videoen er i overkant klein? Se den øverst i saken og bedøm selv.

Går bort fra kommersiell promovideo Videoen er en promotering av designermerket WRENs høstkolleksjon. Nettstedet Slate kritiserer nå konseptet fordi de fleste av de  «fremmede menneskene» i filmen er profesjonelle modeller, som alle har erfaring med å spille på kjærlighet, sex og inimitet for et publikum.

Blant andre medvirker modellene Natalia Bonifacci, Ingrid Schram og Langley Fox i videoen. Det samme gjør en rekke musikere og skuespillere.

Det er riktignok heller ingen hemmelighet, ettersom samtlige «kyssere» navngis på slutten av filmen.

Motesjef i WREN, Melissa Coker, benekter også at alle «kysserne» i filmen er profesjonelle skuespillere og modeller, i et intervju med Fashionista, der hun røper detaljer fra innspillingen av suksessvideoen.

Motesjef brukte sitt eget kontaktnettverk I intervjuet forklarer hun at hun søkte i sitt eget kontaktnettverk etter tilfeldige mennesker som kunne kysse hverandre, og avblåser enkelte nettkritikere som har påpekt at filmen bare benytter seg av skuespillere som er vant til å kysse fremmede, og derfor mister litt av sin naturlighet.

- Jeg sendte e-post til mange forskjellige mennesker. Det viktigste for meg var å finne forskjellige typer som definitivt ikke kjente hverandre fra før.

Motesjefen står dessuten hardnakket på at samtlige var fremmede, og trekker også fram at en av de mannlige kysserne i videoen jobber i WREN, og verken er skuespiller eller modell.

I søket etter de tjue, var motesjefen bevisst på å velge ut forskjellige mennesker, som faktisk var villige til å ta utfordringen, men innrømmer at hun også valgte mennesker ut fra hva som estetisk ville se bra ut.

Hun sier også at deltakerne heller aldri ble regissert under opptakene, men at de likevel benyttet seg av visse metoder for å gjøre videoen så autentisk som mulig:

- Vi sa aldri «action» på settet, så noen kyssende par visste nødvendigvis ikke at de ble filmet.

«Håper mitt første kyss blir like vakkert» Coker forteller at WREN til hver kolleksjon og sesong jobber med å la liknende kunstfilmer.

- Vi forsøker hvert år å lage filmer som ikke føles så kommersielle, sier hun til Fashionista.

Selskapet har i alle fall oppnådd mye oppmerksomhet med promo-filmen, som, tross noe kritikk, først og fremst har høstet mye ros.

«Dette er så rørende fordi en virkelig kan kjenne på følelsene de opplever. Jeg håper mitt første kyss vil bli like vakkert som dette,» skriver en begeistret seer i videoens kommentarfelt på Youtube.

En annen skriver:

«Jeg forstår ikke hvordan denne videoen kan få hat og kritikk? Det er noe av det søteste og kleineste jeg har sett.»

Regissøren selv er naturligvis strålende fornøyd over populariteten på videoen.

På sin Twitter-konto gikk Tatia Pilieva nylig ut og takket for alle tilbakemeldinger på kortfilmen.