Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi så flomlyset i St. Pauli sammen med våre nye venner på venstre flanke

Er det lov i 2017 (eller før det) å skifte favorittklubb i fotball? Ja, jeg tror det, men våger ikke å si det høyt før jeg runder 6-0 på bortebane i oktoberkveld.

PÅ UTLÅN: Mats Møller Dæhli er på utlån fra Bundesliga-klubben Freiburg til St.Pauli i Bundesliga 2 og han trives godt i den nye klubben som driver en helt egen idrett utenfor banen. Ute på det grønne gresset forsøker de så godt de kan. Foto: Tom Stalsberg
PÅ UTLÅN: Mats Møller Dæhli er på utlån fra Bundesliga-klubben Freiburg til St.Pauli i Bundesliga 2 og han trives godt i den nye klubben som driver en helt egen idrett utenfor banen. Ute på det grønne gresset forsøker de så godt de kan. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger

Hamburg er bra by og da spesielt strøket rundt St. Pauli. Ja, vi våger å si at vi fra og med i dag (nei, egentlig lørdag) har skaffet oss en helt ny fotballklubb vi skal følge, og det er heltene fra gatene rundt bydelen St. Pauli. Klubben ligger ikke akkurat øverst i den øverste tyske divisjonen, men ganske så langt nede i Bundesliga 2. Men, de har spilt bedre i det siste og kan fortsatt beholde plassen, det fortjener gjengen.

Lørdag klokka 13.00 var vi på plass, denne skribent og R. Roman. Begge holder egentlig med tankskipet Manchester United, og det er et jækla pes. Og, ja: Du kan visstnok aldri skifte klubb ifølge et uskrevet bud innenfor tøvet fotball. Til dere sier vi: Jo, vi kan faktisk skifte klubb.

United har utviklet seg ekkelt på en måte, så Mourinho-infisert der det ikke er måte på sutring og de bruker skammelig mye penger og de glemmer jo fansen nesten fullstendig. Atmosfæren på Old Trafford er sorgen. Nei, takke oss til St. Pauli. Med et alltid fullsatt Millerntor-Stadion. Ei bybane som oser og stinker av kult, kultur, bayer, tobakk i alle valører, sanger, taktfaste kamprop, vennlighet, lite politifolk å se og dette er klubben med hjertet på den helt riktige sida, den venstre.

St. Pauli minner om en svartkledd rockeklubb med punk i riffene. På stadionbygget henger det et slitt piratflagg og et regnbueflagg. Inne i supporterbutikken er det selvsagt mange plagg med dødninghoder, men også T-skjorter med påskriften «Flyktninger velkommen». Snakk om klubb med sosial samvittighet der fansen er et funn.

De synger aldri om enkeltspillere, men om klubben, om samhold. St. Pauli åpner hjemmematchene med introen fra AC/DCs «Hells Bells», mens den svartmalte spillertunnelen har påskriften «Welcome to Hell». St. Pauli by late night er også et verdt en snaps eller to. Vi nevner at Mats Møller Dæhli er på utlån hit, og han kjenner vi. I St. Pauli lærer "KLEINE VIKING" at fotball er noe langt mer enn grønne sko og vannkjemmet hår .

PS: Manchester United vant forresten mot Boro. (Hurra!). For en klubb.For en by. For en gjeng med spillere. Er George Best død? Hva? Nei og nei.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media