DEBATT

Psykisk helsevern:

Vi satser på psykisk helse

Vi har gjort mye for å gi personer med psykisk sykdom et bedre tilbud. Vi skal gjøre enda mer.

- IKKE I MÅL: - Fortsatt er det slik at for mange venter på behandling og for mange ikke får den oppfølgingen de har behov for.

Derfor blir psykisk helsevern et viktig tema i Nasjonal helse- og sykehusplan som vi jobber med nå, skriver Bent Høie. Foto: NTB Scanpix
- IKKE I MÅL: - Fortsatt er det slik at for mange venter på behandling og for mange ikke får den oppfølgingen de har behov for. Derfor blir psykisk helsevern et viktig tema i Nasjonal helse- og sykehusplan som vi jobber med nå, skriver Bent Høie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 3. september hevder representanter fra SV at jeg ikke satser på psykisk helse. Det er helt feil. Vi har satset på å gi personer med psykisk sykdom bedre hjelp fra den dagen vi overtok regjeringsmakten for fem år siden. Det har gitt resultater.

Etter åtte år med nedgang i kommunens innsats, har vi de siste to årene sett en vekst på over 1500 årsverk i kommunalt psykisk helse- og rusarbeid.

Vi har sørget for mange hundre flere psykologer i kommunene og har innført krav om psykologkompetanse i alle kommuner fra 2020.

Vi har styrket helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Ventetidene innen psykisk helsevern har gått ned.

Vi har gitt pasientene mer medbestemmelse og gjort det vanskeligere å bruke tvang. Det er nå etablert medikamentfrie tilbud i alle helseregioner. Det har vært et sterkt ønske fra mange pasienter.

Da vi kom i regjering gjeninnførte vi den gylne regel som innebærer at veksten innen rus og psykisk helse skal være høyere enn innen somatikk på sykehusene våre. Den har ført til en høyere prioritering av rus og psykisk helse. Den gylne regel er oppfylt når det gjelder rus, men ikke innen psykisk helse. Det er jeg er ikke fornøyd med – og det er noe jeg følger opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer