Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi satt og skalv i sofaen

Sofie, Silje og Lisa danser i den nordiske «High School Musical»-finalen i kveld.

(Dagbladet.no): Da The Disney Channel utlyste en konkurranse der barn kunne sende inn egne danser til låter fra filmsuksessen «High School Musical», fikk de inn over tusen bidrag.

Fire av videoene ble lagt ut på nettet, fansen stemte fram sine favoritter, og da stemmene ble talt opp var det trekløveret Sofie Bråten (12), Silje Synnøve Vangen Dalbo (12) og Lisa Soland Bråten fra Eidsvold som stakk av med seieren.

I forrige uke dro de tre jentene til London for å delta i den nordiske finalen, som vises på tv i kveld. Jentene danser til låta «What time is it» fra «High School Musical 2».

- Vi hørte om konkurransen fra noen andre som skulle være med og da hadde vi også lyst til å prøve oss. De vi kjente kom til finalen sammen med oss og det var gøy, sier Sofie til Dagbladet.no.

- Da vi hørte at vi var godt videre satt vi og skalv i sofaen fordi det var så morsomt!

Jentene, som danser ballett sammen, brukte om lag to timer på å koreografere dansen.

- Det var litt vanskelig å bestemme seg for hvilken låt vi skulle velge. Men etter at vi hadde hørt på musikken et par ganger, skjønte vi at det måtte bli «What Time Is It». Vi følte at vi kunne danse mye mer til den, sier Silje.

På balletten setter de opp shows hvert halvår og alle de tre jentene har jobbet som dansere på MGP jr. Da de kom til London for å delta på den nordiske finalen, fikk de også jobbe med profesjonelle koreografer.

DANSER: Sofie Bråten, 12 år fra Eidsvoll, Silje Synnøve Vangen Dalbo, 12 år fra Eidsvoll og Lisa Soland Bråthen, 10 år fra Råholt. Foto:Disney
DANSER: Sofie Bråten, 12 år fra Eidsvoll, Silje Synnøve Vangen Dalbo, 12 år fra Eidsvoll og Lisa Soland Bråthen, 10 år fra Råholt. Foto:Disney Vis mer

- Vi var der i fem dager og lærte mye nytt, mener Silje,

- Vi merket at vi fikk mye mer energi i dansen, supplerer Lisa.

Disney-musikalen «High School Musical» ble en knallsuksess da den hadde premiere i USA i 2006. 7,7 millioner så filmen på tv-premieren og den har nå blitt sett av over 200 milioner mennesker i over 100 land.

«High School Musical 2» kom i fjor, «High School Musical 3» har premiere i oktober og denne uka ble det annonsert at Disney planlegger enda en film.

Jentene har sett filmene mange, MANGE ganger, og liker dem først og fremst på grunn av dansene.

- Fortellingen er fin, den, men det er dansinga som er best. Det er morsomt å se på dansetrinnene. Da vi laget vår egen dans hadde vi sett på noen av dansetrinnen deres og satt dem sammen i hodet. Det var derfor det bare tok to timer, sier Lisa.

Men hvem som vinner finalen i kveld, det nekter jentene å fortelle.

image: - Vi satt og skalv i sofaen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media