KOMMENTARER

Tidlig innsats og skolepolitikk:

Vi sender femåringer på skolen. Nå er det på tide at vi tar ansvaret

Endelig er alle enige om «tidlig innsats». Nå kan vi gå løs på den andre, store forsømmelsen overfor de minste, skriver Geir Ramnefjell.

VALGKAMPLØFTE: Statsminister Erna Solberg var i går på besøk på St. Sunniva skole i Oslo for å presentere Høyres valgløfte om «tidlig innsats». Foto: NTB Scanpix
VALGKAMPLØFTE: Statsminister Erna Solberg var i går på besøk på St. Sunniva skole i Oslo for å presentere Høyres valgløfte om «tidlig innsats». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Politikerne har skjønt det nå, «tidlig innsats» er det som gjelder. Alle har stirret godt og lenge nok på kurven som forklarer det hele: Nesten alle ressurser til spesialundervisning settes inn på ungdomsskolen, når det for mange allerede er for seint. Forskningen har endelig overbevist politikerne om det som burde vært opplagt: det er lurere å gi folk ekstra hjelp til å lese og skrive de første årene på barneskolen, enn å vente til de er blitt tenåringer.

Historien om «tidlig innsats» er at slike erkjennelser kan ta utrolig lang tid. SV og de rødgrønnere lanserte en stortingsmeldig om dette allerede i 2006, og ble derfor sure da Erna Solberg lanserte det samme begrepet i fjor som Høyres store satsning framover. Men det kunne jo Høyre trygt gjøre, for i mellomtida hadde de rødgrønne lansert en helt annen satsning - «Ny giv», over 700 millioner i en ekstrasatsning for ungdomstrinnet og videregående. Den forsøker de nå å glemme. Kanskje KrF også forsøker å glemme at de gikk ut mot tidlig innsats da begrepet først ble lansert. Ungdomsskolen var den forsømte perioden, forsøkte partiet å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer