- Vi ser ikke så mye til hverandre nå

A-ha fikk ærespris under Spellemann.

RØRT: Det var en tydelig rørt Magne Furuholmen og Morten Harket som mottok ærespris under Spellemannsprisutdelingen i kveld. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
RØRT: Det var en tydelig rørt Magne Furuholmen og Morten Harket som mottok ærespris under Spellemannsprisutdelingen i kveld. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

(Dagbladet): A-ha ble tildelt ærespris under Spellemannsprisen i kveld.

Til tross for at de tre bandmedlemmene i høst var ute på en stor turne er de for tida opptatt med egne prosjekter uavhengig av hverandre. De innrømmer at de ikke lenger ser mye til hverandre.

- Nei, vi gjør egentlig ikke det. Men det er helt naturlig å ikke ha så mye kontakt nå. Det har vært noen intense måneder. Men vi har heller ikke problemer med å være i samme rom, sier Harket.

- Bare når det blir for lenge av gangen, sier Furholmen til pressekorpset og ler.

Rørt av prisen Det var en rørt Magne Furuholmen og Morten Harket som mottok prisen etter. Paal Waaktaar var ikke tilstede.

- Jeg kan ikke gå herfra uten at vi har takket familien og konene våre. Det har vi visstnok aldri gjort ifølge kona mi, sa Magne Furuholmen fra scena.

Harket var på showet sammen med kjæresten Inez Andersson, mens Furuholmen kom sammen med kona Heidi Rydjord.

- Voldsomt til greier Da de møtte pressen rett etterpå var de fortsatt grepet etter prisoverrekkelsen.

- Det var da voldsomt til greier, humret Furuholmen i blitzregnet.

De to a-ha-stjernene hadde da sett artister som Janove Ottesen, Thomas Dybdahl og Ida Maria framføre en spesiallaget versjon av «The Sun Always Shines On TV».

- Jeg ble nesten litt rørt da jeg hørte at de spilte sangen vår. Jeg ble litt overrasket over meg selv, jeg pleier å være ganske cool, sa han om reaksjonen på prisen.

- Det har med alderen å gjøre, sa Harket med et smil.

Harket og Furuholmen bedyret overfor pressekorpset at de foreløpig ikke har noen planer om comeback.

Harde nykommere Det hardspillende stavangerbandet Kvelertak har akkurat vunnet i kategorien årets nykommer. De skulle egentlig vært i USA under utdelingen for å begynne på en 13 konserter lang USA-turné, men ble frastjålet passene med USA-visumene på Oslo S for avgang, slik at de måtte utsette reisen over dammen.

Det hadde bandet glemt da de gikk opp på scenen for å hente prisen.

- Det er mye bedre å være her og ta i mot denne fantastiske Spellemann-prisen, så akkurat nå gjør det ingenting at vi ble frastjålet passene våre. Det gjelder å leve i nuet, sier gitarist Vidar Landa til Dagbladet.