KOMMENTARER

Vi ses på Rockefeller!

30 år med Oslos viktigste konsertscene.

JUBILEUM: Var du på konsert med Oslo Ess på Rockefeller 22. februar 2013? Stemningen er som vanlig høy, og på et plan du ofte kan oppleve på konsertscenen. I 30 år har de holdt det gående i Oslo. Nå er det jubileum med «en haug» med nye konserter. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB Scanpix
JUBILEUM: Var du på konsert med Oslo Ess på Rockefeller 22. februar 2013? Stemningen er som vanlig høy, og på et plan du ofte kan oppleve på konsertscenen. I 30 år har de holdt det gående i Oslo. Nå er det jubileum med «en haug» med nye konserter. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har et forhold til livemusikk og bor i Oslo-området må på et eller annet tidspunkt også innlede et forhold til Rockefeller Music Hall i gamle Torggata bad, midt i sentrum. For oss som er over gjennomsnittet opptatt av musikk, føles det litt som hjemme.

Sjøl har jeg ikke tall på hvor mange konsertopplevelser jeg har hatt gjennom de 30 åra klubben har eksistert (krever innlogging), de aller fleste av dem gode. Høydepunkter? Hvor skal jeg begynne? Willie Nelson, Emmylou Harris, Wilco, Lars Winnerbäck, John Hiatt, Lucinda Williams. Og Hellbillies, med halve Ål i salen. Hvor skulle Young Neils feiret jul uten Rockefeller?

I ei tid hvor utesteder kommer og går er det nærmest en sensasjon at et konsertsted kan feire 30-årsjubileum. Sardines og Cruise café er historie for lengst, So What (seinere Garage) og Muddy Waters er borte. Elm Street er død. Rockefeller består. Det er en institusjon i hovedstaden, med plass til 1300 publikummere. Akkurat passe.

Og artistene kjenner seg igjen, uansett hvor de kommer fra. Rockefeller kunne like gjerne ligget i USA, der hver by med respekt for seg sjøl har en sånn rockeklubb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer