RAMMET AV TRAGEDIE: Honningbarna er i sorg, etter at bandets trommeslager, Anders Askildsen Eikås (i midten), omkom i en bilulykke natt til tirsdag. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
RAMMET AV TRAGEDIE: Honningbarna er i sorg, etter at bandets trommeslager, Anders Askildsen Eikås (i midten), omkom i en bilulykke natt til tirsdag. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

- Vi setter stor pris på dere og de fine ordene deres. Det gjorde Anders også

Honningbarna takker for støtten etter dødstragedien.

(Dagbladet): Drøye to uker etter at Honningbarna mottok Spellemannsprisen for «årets rockeband», er bandet i sorg etter at deres trommeslager, Anders Askildsen Eikås (20), mistet livet i en bilulykke i Søgne i Vest-Agder.

Etter at dødsfallet ble kjent i dag tidlig, har det rast på med kondolansemeldinger til det unge rockebandet.

Artister som Bjørn Eidsvåg, Lars Vaular og Marit Larsen har alle vist sin støtte gjennom mikrobloggingstjenesten Twitter.

Takker for støtten I ettermiddag la bandet ut sin første melding siden dødsulykka:

«Vi har opplevd så mye det siste året. Vi setter stor pris på dere og de fine ordene deres. Det gjorde Anders også. Kjærlighet over alt.»

Honningbarnas resterende medlemmer er Edvard Valberg, Christoffer Trædal, Fredrik Justnes og Lars Emmelthun.

Ifølge lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Terje Pedersen, mottok politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor veien klokka 01.24 i natt. - En politipatrulje var i nærheten, og kom raskt til stedet. Mannen døde på stedet kort tid etter patruljen ankom, sier han til Dagbladet. Det var ingen andre biler involvert i ulykken.

- Hadde en lovende framtid Som følge av ulykken har Honningbarna foreløpig avlyst de tre neste konsertene sine, i Kristiansand, Stockholm og Bergen.

«Det er for tidlig å si hva som skjer med bandet, men de nærmeste opptredener bortfaller inntil de har blitt enige om veien videre,» skriver manager Louis Holbrook i pressemeldingen, og legger til at han vil si ifra når en avgjørelse er tatt.