Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi sier som Harald Sverdrup: Kjøp et par mennesker og sett dem ut i zoologisk hage

Menneskeheten trenger minst en oppstrammer hver dag.

LES SVERDRUP. Harald Sverdrup er en poet som kan leses om igjen og om igjen. Foto: Tom Martinsen
LES SVERDRUP. Harald Sverdrup er en poet som kan leses om igjen og om igjen. Foto: Tom Martinsen Vis mer
Meninger

I bokhylla står gamle Louis med trompeten, tøft omslag på den boka. Gamle Louis med bassrøsten og med en trompet som kunne få fjellkjeder til å rase sammen, elver til å snu og hav til å forandre mening. Ja, helt sant.

Blar opp. Ser at den er satt ned fra 100 kroner til 28 kroner på et eller annet antikvariat. Hvem eide denne før, mon tro? Var det et ektepar som likte jazz og lyrikk, en fyr som reiste ut på sjøen og som ikke kom tilbake, stammer den fra et dødsbo eller fra ei dame som hadde fått nok?

Fra side 15 ramler det ut et bokmerke «Bøker. Papir. Langbrecke, Bygdøy allé 25, telefoner 44 20 58 og 44 49 04». Den vesle diktsamlinga, «Gamle Louis og andre dikt», er godt brukt. Vært med på flere turer, både til Santiago og Mexico By. Vi snakker lavt om en utgivelse fra 1976, signert en forfatter vi alltid kommer tilbake til, Harald Sverdrup (1923 – 1992). Poeten med alpelua som ikke må glemmes i disse dager da veldig mange av verdens befolkning ser ut til å gi helt blanke i humanisme, rettferdighet, anstendighet og medmenneskelighet.

Hadde vi våget ville vi sagt at Religion fortsatt dreper, men det tør vi ikke. Da blir det fromme folket sinte, hilsen Faktisk (ny redaksjon). Vi sier derfor, god bedring til oss alle. Om 100 år lever vi av plast på lystgass i et bombefly.

I dag skal vi forresten til Drammen for å gjøre stas på et par gode poeter, Triztan Vindtorn og Nils Yttri. Det fortjener de begge to, bokserens blod, vindblomster fra den innerste esken. Vi tar selvsagt med oss Harald på ferden, stopper kanskje på ei veikro, kjøper en kaffekopp, tar en røyk og leser

«Kjøp et par mennesker»

Kjøp et par mennesker

og sett dem i zoologisk hage.

Hvis menneskeheten dør ut,

kan man sette dem ut igjen

i en passende biotop.

Utstopp et par mennesker

og sett dem på museum,

ta stemmene opp på lydbånd,

arranger et naturlig miljø,

så Gud kan studere

sitt skaperverk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media