KOMMENTARER

NHOs årskonferanse:

Vi sitter på en fattigdomsbombe

Slik gikk Norge i luksus-fella.

SLØST BORT: I stedet for å investere i våre egne håndverker har vi støttet bedrifter som gang på gang har opptrådt useriøst. Og som har sett på sine egne ansatte som forbruksvarer, ikke som gode investeringer. Foto: NTB SCANPIX
SLØST BORT: I stedet for å investere i våre egne håndverker har vi støttet bedrifter som gang på gang har opptrådt useriøst. Og som har sett på sine egne ansatte som forbruksvarer, ikke som gode investeringer. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag samles Norges milliardær- og direktør-elite i Oslo Spektrum for å diskutere veien videre, eller «neste trekk», som NHO formulerer det.

På kvelden skal de kle seg opp i sine fineste klær, og feire et Norge som framstår som det beste stedet i verden.

Ingen er så gode optimister som norske direktører: «Det dominerende utviklingstrekket over de siste fem tiårene er at det norske arbeidsmarkedet stadig blir bedre – mer produktivitet, bedre betalt, mer likestilt og mindre farlig», skrev NHO i sin perspektivmelding i 2018.

JEG HAR ALLTID vært kjent for å være en festbrems. En person som ikke forstår ironi (noe som var vanskeligere på 90-tallet, men lettere nå), og som alltid klarer å putte en klam hånd på den gode stemningen.

I det siste har jeg forsøkt å framstå lystigere. Men mens den norske eliten skal diskutere framtidens arbeidsliv bak de siste mursteinene som ble produsert i Oslo, tenker jeg at det er rom for enda en fornærmelse.

DET VAR SEKUNDER før han slo meg rett ned. Stemmen hans dirret, og han så rasende på meg.

«Hvordan kan du si noe sånt. Du forstår ikke hvordan det er», skrek han til meg. Jeg har aldri vært særlig god til å slåss, så jeg prøvde å roe han ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer