«NOKAS-millionene»

- Vi sitter på ufortalte NOKAS-historier

Personer involvert i ransutbyttet etter NOKAS-ranet, som aldri tidligere har fortalt sine versjoner før, skal ha latt seg intervjue i en ny podkastserie.

HENSYNSLØSE: NOKAS-ranerne var særs brutale da de stjal nesten 60 millioner kroner i 2004. En politimann ble drept. Foto: Politet
HENSYNSLØSE: NOKAS-ranerne var særs brutale da de stjal nesten 60 millioner kroner i 2004. En politimann ble drept. Foto: Politet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- David Toska fikk tilbud om å være med, men takket nei, sier journalist i Svarttrost produksjoner og podkastskaper Sindre Leganger til Dagbladet.

Sammen med journalistmakker Kjetil Østli slipper han nå seks halvtimelange episoder av det premiereklare programmet «NOKAS-millionene» på lydboktjenesten Fabel.

Okkuperte Stavanger

NOKAS-ranet er norgeshistoriens største og mest berømte ran. 5. april 2004 slo et maskert og tungt bevæpnet ranslag til mot tellesentralen til det som den gang het Nokas Kontantservice AS (NOKAS) i Stavanger.

Deler av Stavanger sentrum ble regelrett okkupert mens ranerne slo og skjøt seg gjennom en rute som ledet inn til hvelvet med kontanter. Politiførstebetjent og operativ uteleder Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under ranet.

Spres i krim-nettverk

Gjerningsmennene fikk med seg over 57 millioner kroner, men bare 6,5 millioner kroner er gjort rede for i ettertid, sier Leganger. I podkasten «følger de pengene», bokstavelig talt.

- Pengene har interessert oss lenge, for hva skjedde med dem, og hva vet man egentlig om ransutbyttet? I «NOKAS-millionene» følger vi de over 280 kiloene med kontanter så tett vi kan, fra de pakkes ned i 15 svarte bager og bæres ut av NOKAS-sentralen og forsvinner i det kriminelle nettverket til David Toska, forteller journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer