FØLER SEG LURT: Fans av Kanye West mener de er ført bak lyset. Nå saksøkes rapperen og strømmetjenesten Tidal, eid av Jay Z. Foto:   REUTERS/Phil McCarten/File Photo
FØLER SEG LURT: Fans av Kanye West mener de er ført bak lyset. Nå saksøkes rapperen og strømmetjenesten Tidal, eid av Jay Z. Foto: REUTERS/Phil McCarten/File PhotoVis mer

- Vi skal bevise at Mr. West og Tidal har lurt millioner av fans

Føler seg lurt av Tidal og Kanye West.

(Dagbladet): Det melder blant annet AP.

Kanye Wests siste album, «The Life of Pablo», er foruten Tidal nå tilgjengelig på flere strømmetjenester, inkludert Apple Music og Spotify. Dette overrasket mange etter som West er en av artistene som har investert i strømmetjenesten Tidal, sammen med blant annet medeier og kamerat, Jay Z.

San Francisco-mannen Justin Baker-Rhett har nå levert et søksmål rettet mot Tidal og Kanye West.

Han hevder superstjernen og strømmetjenesten med overlegg har lurt over to millioner fans til å tegne abonnement hos Tidal under lovnad om at «The Life of Pablo» kun ble eksklusivt tilgjengelig hos den Jay Z-eide strømmetjenesten.

Baker-Rhett skal ha inkludert twittermeldinger fra rapper Kanye West som proklamerer at «albumet mitt vil aldri være tilgjengelig hos Apple, og det vil aldri være til salgs. Du får det bare hos Tidal».

- Vi støtter fullt ut at artister skal ha rett til å uttrykke seg fritt og kreativt, men kreativ frihet er ikke en lisens til å mislede offentligheten. Vi skal bevise overfor en jury at Mr. West og Tidal lurte millioner av fans, og til slutt vil de stå til ansvar for hva de har gjort, skriver mannens advokat, Jay Edelson, i en uttalelse.

Saksøker hevder den samlede erstatningssummen kan bli så mye som 84 millioner dollar, rundt 689 millioner kroner. Et månedsabonnement på Tidal koster rundt 10 dollar.

Stjernelaget som ble annonsert som medeiere under relanseringen av Tidal for det amerikanskje markedet i fjor var imponerende. Alicia Keys, Win Butler og Regine Chassagne fra Arcade Fire, Beyoncé, Calvin Harris, Chris Martin, Daft Punk, Jack White, Jason Aldean, J. Cole, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna og Usher var blant artistene som hev seg på prosjektet til Jay Z.

I ettertid er det blitt kjent at Tidal sliter med å rekruttere nye abonnementer.

AP har ikke lykkes med å få en kommentar fra Tidal.