Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi skal gi folk muligheter, ikke begrensninger

Nav-direktøren svarer Jan Grue.

DIREKTØR: Sigrun Vågeng, arbeids- og velferdsdirektør i NAV, svarer Jan Grue.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DIREKTØR: Sigrun Vågeng, arbeids- og velferdsdirektør i NAV, svarer Jan Grue. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære Jan Grue. Takk for ditt åpenhjertige brev til meg i Dagbladet mandag 25. april. Der presenterer du deg som en storforbruker av NAVs tjenester, og skriver at kontakten med oss har blitt en fulltidsjobb.

Sånn skal det ikke være. Vi skal bidra til å gi folk muligheter, ikke begrensninger.

Du sier at mens du tidligere kunne søke om ny rullestol selv, har en ergoterapeut nå blitt et mellomledd. Som du selv skriver, handler dette om politikk og regelverk. Og - akkurat denne praksisendringen har opprinnelse i et pålegg fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap).

Jeg vet at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har invitert deg til et møte for å diskutere denne saken, og det er veldig positivt. Det er nettopp slike tydelige innspill som du kommer med, som kan sikre dialog og dermed bedre løsninger og enklere regelverk fra offentlige myndigheter.

Hele Norges coronakart