FIKK HOVEDROLLEN: Aksel Hennie spiller hovedrollen i filmatisering av Jo Nesbøs «Hodejegerne». Tidligere i år har han blant annet spilt inn Hans Petter Molands film «En ganske snill mann».
Foto: Lars Eivind Bones
FIKK HOVEDROLLEN: Aksel Hennie spiller hovedrollen i filmatisering av Jo Nesbøs «Hodejegerne». Tidligere i år har han blant annet spilt inn Hans Petter Molands film «En ganske snill mann». Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Vi skal lage en drivende actionfilm i Jo Nesbøs ånd

Og gjett hvem som spiller kjeltringen Roger.

||| (Dagbladet): Aksel Hennie er klar i rollen som Roger i filmatiseringen av Jo Nesbøs roman «Hodejegerne».

Filmen regisseres av Morten Tyldum, som jobbet sammen med Hennie på «Buddy».

Tyldum står blant annet også bak filmen «Varg Veum - Falne engler».

Eneste kandidatHennie har den siste tida vært å se på norske kinoer i filmen «En ganske snill mann», og gjorde stor suksess i storfilmen «Max Manus».

- Jeg synes det er en god idé å gi hovedrollen til en så ekstremt talentfull skuespiller, skriver Jo Nesbø i en SMS til Dagbladet.

- Det må dog jobbes litt med sveisen hans ettersom Rogers fremste aktivum er «great hair» og Aksel har enda dårligere hår enn meg, skriver Nesbø.

- For meg så var Aksel den eneste  kandidaten til å spille hovedrollen i Hodejegerne, sier Tyldum i en pressemelding sendt ut av Nordisk Film.

- Vi skal lage en drivende actionfilm i Jo Nesbøs ånd, og trengte en skuespiller med stort spenn i spillet. Aksel er en ekstremt dyktig skuespiller og har de egenskapene som skal til for å forme rollen, sier han videre.

- Helt  siden vi gjorde Buddy sammen har vi lett etter et prosjekt som vi kan jobbe sammen på, og med Hodejegerne lykkes vi endelig med dette

Kjeltringen RogerInnspillingen er forventet å starte i august, mens premieren etter planen blir 26. august 2011.

FORFATTER: Jo Nesbø har skrevet «Hodejegerne». Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FORFATTER: Jo Nesbø har skrevet «Hodejegerne». Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Romanen «Hodejegerne» er ikke en del av Nesbøs kjente Harry Hole-bøker. Den handler i stedet om kjeltringen Roger.

Ifølge pressemeldingen er han en mann som tilsynelatende har alt.

Han er Norges mest vellykkede hodejeger. Han er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor flott villa og for å holde hodet over vannet økonomisk må han stjele litt for mye kunst.

«Hodejegerne» er en utfordrende granskning av spørsmål som svik, tro og hevn, og er samtidig førsteklasses spenning og underholdning. Filmen starter opptakene august i år og forventes premiere 26. august 2011, heter det i pressemeldingen.

Blodig og griseteNesbø er en av Norges aller mest suksessrike forfattere, og Dagbladets lesere kåret «Hodejegerne» til tidenes åttende beste norske krim i fjor sommer.

Nesbø kapret like godt de tre første plassene på krimlista.

Dagbladets anmelder Kurt Hanssen kalte «Hodejegerne» «en både blodig og usedvanlig grisete kriminalhistorie».

«I tillegg bruker Jo Nesbø sine observasjonsevner for det de er verdt, han har aldri før skrevet så presist og så treffende, og han sklir aldri ut i språklige banaliteter eller klisjeer,» skrev han.

REGISSØR: Morten Tyldum jobbet også med Hennie på filmen «Buddy». Foto:  LILLEGÅRD/HENNING Dagbladet.
REGISSØR: Morten Tyldum jobbet også med Hennie på filmen «Buddy». Foto: LILLEGÅRD/HENNING Dagbladet. Vis mer