Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal tjene penger på betal-tv-kanaler!

I dag fikk NTV konsesjon til å bygge digitalt bakkenett for TV. Spør dem hva de skal.

(Dagbladet.no): - Her er det ingen statlig finansiering, men en ren kommersiell utbygging, sier kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland i Norges Televison (NTV) til Dagbladet.no like etter at pressekonferansen var unnagjort i dag. Bak selskapet står Telenor, NRK og TV 2.

Kritikerne har vært redde for at NRK og TV 2 får for stor makt, og at de kan presse ut konkurrenter ved å ikke ta dem med i sine programpakker på det nye digitale bakkenettet.

- NTV har etablert selskapet NTV Pluss, som er et betal-tv-selskap. De skal tjene penger på betal-tv-kanaler og nye aktører må kontakte dem, sier Augland.

Hun vil ikke være mer presis enn det.

- Vi ønsker ikke å gå ut med alle detaljer foreløpig, men dette er absolutt en god dag fra NTVs side, sier Augland. Hun legger til at de trenger litt mer tid før de kan gå ut med hvordan tv-hverdagen blir for deg med digitalt bakkenett.

- Vil brukerne oppleve dette som en kabel-tv-leverandør?

- NRK vil være tilgjengelig uten noen betaling. TV 2 skal også være gratis i en viss periode, men vi må komme tilbake til hvordan dette praktisk skal løses, sier Augland.

De første sendingene på det digitale bakkenettet vil starte allerede neste høst. Men fremdeles er det uklart når de analoge signalene skrus av, og signalene du har i stua i dag forsvinner.

SJEFEN FOR DET DIGITALE BAKKENETTET:  Svein Aarvik svarer deg direkte. Foto fra NTV
SJEFEN FOR DET DIGITALE BAKKENETTET: Svein Aarvik svarer deg direkte. Foto fra NTV Vis mer

- Konsesjonen skal opp i statsråd i morgen, og vi har ikke fått den i hånda, sier Augland.

- Stemmer det at det blir rundt 18 kanaler totalt i det digitale bakkenettet?

- Det digitale bakkenettet kan man bruke fleksibelt, sier Augland og vil ikke begi seg inn på hvor mange kanaler det kan bli.

- NTV Pluss vil avgjøre hvordan dette skal bli seende ut, sier Augland.

Fredag klokka 10 stiller Svein Aarvik, administrerende direktør i NTV på nettmøte. Send ham dine spørsmål nå.

- Vi skal tjene penger på betal-tv-kanaler!
NY BOKS I STUA: Og vil du se noe annet enn NRK må du betale for dette kortet også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling