DEBATT

Lange linjer:

Vi skal være både urolige og ubekymret for fremtiden

Trøsten i alt vi ikke vet.

UTVIKLING: Hva hadde skjedd med eidsvollsmennene hvis de hadde blitt fortalt at yrker som veversker og tømmerfløtere ville forsvinne? Det hadde klikka for dem, selvsagt. Illustrasjon: «Eidsvold 1814» av Oscar Wergeland
UTVIKLING: Hva hadde skjedd med eidsvollsmennene hvis de hadde blitt fortalt at yrker som veversker og tømmerfløtere ville forsvinne? Det hadde klikka for dem, selvsagt. Illustrasjon: «Eidsvold 1814» av Oscar Wergeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Fjernhandel vil floppe, fordi kvinner liker å komme ut av huset, liker å holde i varer og liker å kunne ombestemme seg», sto det i det velrennomerte Time Magazine på 60-tallet.

At kvinner liker å kunne ombestemme seg, er en påstand jeg på egne vegne mener står seg 50 år senere. Time bommet imidlertid grovt når de spådde at fjernhandel ville floppe. Nordmenn vil i 2017 nemlig bruke ca 105 milliarder på netthandel.

Steve Balmer i Microsoft skal ha sagt i 2007 at det ikke var en sjanse i havet for at Iphone skulle få en signifikant markedsandel. I rest my case.

I rested my case også i 2016, da Amina Sewali sang Solveigs sang i Nationaltheatrets oppføring av Peer Gynt. Skulle du sett: Ugandiskfødte Amina i grønn minikjole og langt, svart hår sang om sin lengsel på en av landets hovedscener. Ikke var hun blond, ikke var hun skrøpelig. Hun var sterk, mørk, norsk og helt klart ikke tander. Men hun var like fullt Solveig.

Hjemme hos oss, har vi den siste uken hørt vår femtenårige sønn fremføre replikker fra Ibsens «Et dukkehjem». Hans eldre søster har klikka hver gang broren har tatt på seg Knut Risan-stemmen og sagt «Min lille lerkefugl!» Det har riktignok tatt nesten 140 år fra Ibsen var så gæren at han antydet i et teaterstykke at kvinner skulle stå opp for seg selv, til landet nå har både kvinnelig statsminister, finansminister og utenriksminister. Jeg har møtt dem alle tre, og «Lerkefugl» er ikke det første du tenker på, for å si det forsiktig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer