Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal være størst og best

Send inn spørsmål til Toffens arvtaker på Quart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Her er Toffens arvtaker

(Dagbladet.no): Den 27 år gamle bergenseren Jørgen Skauge blir ny musikksjef for Quart etter Toffen Gunnufsen, som har startet den konkurrerende Hovefestivalen.

Og Skauge - som fikk tilbudet i forrige uke - har ikke kastet bort tida.

- Vi har allerede lagt inn et bud på en headliner, som er et betraktelig større navn enn noen av artistene som spilte i år, forteller han til Dagbladet.no.

Knytter til seg informanter

27-åringen er ikke redd for å ta over etter Toffen, som har rykte på seg for å ha en enormt teft når det gjelder å booke artister som står på randen av et gjennombrudd.

- Det er en stor utfordring, men selvfølgelig også en utrolig fet jobb. Quart skal være på plass der det skjer - vi skal på Bylarm, på South By Southwest og andre festivaler for å få spikret et bra program.

Skauge har bakgrunn som bookingsjef på studentkroa Østsia, i tillegg til å ha drevet sitt eget bookingbyrå Six Pence.

SVARER LESERNE: Quarts nye musikksjef, Jørgen Skauge (27). FOTO: TORGEIR EIKELAND/FÆDRELANDSVENNEN
SVARER LESERNE: Quarts nye musikksjef, Jørgen Skauge (27). FOTO: TORGEIR EIKELAND/FÆDRELANDSVENNEN Vis mer

- I likhet med Toffen kommer jeg også til å stole på informanter. Det er viktig å ha et stort nettverk i denne jobben, sier Skauge.

Med seg i bookinggruppa får Skauge Odd Inge Sneve fra Gunnar Eide Productions. I tillegg har også Quart et samarbeid med EMA Telstar.

- Skal være størst

Skauge er offensiv når det gjelder konkurransen med Hovefestivalen.

- Vi skal ha de største, beste og neste bandene. Vi har fordelen av at vi har all infrastruktur på plass, og at vi har langtidskontrakter på produksjonssiden, sier han.

Selv ble han for alvor musikkinteressert i britpop-perioden.

- Jeg ligger vel ikke så langt unna Toffen når det gjelder smak, men har et stort hjerte for indie/alternativ-scenen. Jeg var med å arrangere Trashpop under årets Quart, og var da utrolig stolt over at vi fikk med oss Silver Jews, som var et scoop å få til å spille på en bitteliten scene, mener han.

Har du noen bookingråd til Skauge? Har du sterke meninger om Quart?