- Vi skapte ingen diplomatisk krise. Det var det lokalbefolkningen som gjorde

Norgesaktuelle James May om «Top Gear»-episoden som fikk dem kjeppjaget ut av Argentina.

TIL NORGE: Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson er i Oslo med sitt Top Gear Live-show i helga. Foto: Stella pictures
TIL NORGE: Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson er i Oslo med sitt Top Gear Live-show i helga. Foto: Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga står girspaken i øverste posisjon. Hvertfall i Telenor Arena, der gjengen bak BBCs umåtelig populære bilprogram «Top Gear» kommer for å avvikle tre liveshow med kappkjøring, mer eller mindre vågale stunt, superbiler, sportsbiler, trehjulinger og til og med en sykkel.

Samt, selvføgelig: Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i fri utfoldelse.

De tre programlederne har holdt det gående siden 2002 og 2003 og nådd eventyrlige seertall. Konseptet er forlengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og disse turnerende liveshowene; det er bare tre år siden de var i Norge sist.

- Men nå er det et helt nytt show og en større produksjon, forsikrer May overfor Dagbladet.

Krise Det har blåst friskt rundt ørene deres i det siste. Ikke bare på grunn av Clarksons evne til stadig å hisse på seg folk som er opptatt av trafikksikkerhet, handikappede, bruken av rasistisk ladede ord og uttrykk og generell folkeskikk.

Da «Top Gear» filmet årets julespesial i Patagonia i Argentina, var det med en Porsche påmontert registreringsskiltet «H982 FKL» - noe lokalbefolkningen oppfattet som et forsøk på å fleipe med Falklandskrigen, som ble utkjempet mellom Argentina og Storbritannia i 1982.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer