Hege Schøyen om samarbeidet med Øivind Blunck

- Vi snakkes sjelden

Skuespiller Hege Schøyen (65) mimrer tilbake til tida da hun samarbeidet med Øivind Blunck. Hun utelukker ikke at suksessduoen gjenopptar samarbeidet.

Det er mange år siden duoen Schøyen og Blunck endte. Her fra forestillinga «Bare gode venner» i 1992. Foto: Jan Greve / SCANPIX / NTB
Det er mange år siden duoen Schøyen og Blunck endte. Her fra forestillinga «Bare gode venner» i 1992. Foto: Jan Greve / SCANPIX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Hege Schøyen sitter i den lille garderoben sin på teateret Oscarstern i Stockholm. Foran henne står et stativ hvor det henger klær i alle verdens farger på. Disse skal hun bruke de kommende månedene. Mellom sminkeprøver, oppvarming og klesskift, har hun likevel tatt seg tid til å snakke med Dagbladet på telefon.

- Hadde du sett hvordan jeg hadde sett ut nå, så hadde du visst hvordan det går med meg. Jeg har høysåte og masse sminke, sier skuespilleren og ler.

- Utfordrende

Om ei knapp uke har forestillingen «Tootsi» premiere i den svenske hovedstaden. Forestillingen tar utgangspunkt i filmen med samme navn fra 1982, med Dustin Hoffman i hovedrollen.

Stykket handler om en mannlig skuespiller på jakt etter skuespillerroller og suksess. For å lande en rolle, ser han seg nødt til å utgi seg for å være en kvinne, og Schøyen spiller en produsent som blir mektig imponert over skuespilleren.

- Stykket baserer seg på filmen, men det er absolutt modernisert, forteller 65-åringen.

- Har det vært vanskelig å sette seg inn i rollen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer