Vi som er med i SV

Det blir helt feil å legge seg ned og vifte med det hvite flagget.

HAR FORTSATT GLØDEN: SV-leder Audun Lysbakken hilser delegatene på første dag under SV?s landsmøte på Lillestrøm i mars i år.
 Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR FORTSATT GLØDEN: SV-leder Audun Lysbakken hilser delegatene på første dag under SV?s landsmøte på Lillestrøm i mars i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Meninger

Roger Schjerva er tidligere sekretariatsleder i SV, og meldte seg i går ut av partiet gjennom en høytidelig kronikk i Dagbladet.

Man kan bli forsiktig imponert over den kraft og pompøsitet som enkelte utviser, ved å måtte melde seg ut av partiet gjennom mediene. Det får man bare ta som et tegn på at noen mener at en egen nyhetsbulletin er påkrevet. For vanlige folk pleier det å holde med en melding til partikontoret.

Roger oppgir idétørke, irrelevans og manglende evne til å drive fram omstilling som årsaker til å melde seg ut av partiet. Vi som kjenner Roger, som den ansvarlige, forsiktige og veldresserte økonomen han er, kunne være fristet til å si at vi står overfor at alvorlig tilfelle av projisering. Den fristelsen skal jeg ikke falle for.

La meg heller ta argumentene hans på alvor.

Jeg tror dessverre Roger har litt rett. Men det dessverre ikke noe som kjennetegner ett parti alene.

Det er et kjennetegn for hele den politiske systemet: Det er idétørke, irrelevante løsninger og manglende evne til å drive fram omstilling. Norge blir ikke mindre oljeavhengig. Flyktningtallet stiger. Klimautslippene øker. Forskjellene øker.

Det er nå SV trengs.

Det blir derfor helt feil å legge seg ned og vifte med det hvite flagget.

Jeg forstår ønsket om omstilling, relevante løsninger og nye ideer. Akkurat nå er det vanskelig å få øye på noen opplagte alternativer i partifloraen.

Derfor står man i praksis overfor to alternativer: Gi opp - eller bli med og forme SV slik man ønsker det skal være: Mer kreativt, mer relevant og til en ny kraft for omstilling.

Jeg har valgt meg det siste. SV er det eneste partiet som forener det røde og det grønne. Vi er mange som ønsker å bli med og ta kampen for miljø og rettferdighet.

500 nye medlemmer i partiet siden september har gjort det samme.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.