Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Coronaviruset:

Vi som ikke hadde en buffer

Nå ser vi om vi trenger kultur. For vi er mange nå. Vi som vanligvis lever av å underholde mennesker som står eller sitter tett.

I KRISE: Vi som ikke hadde en buffer. Vi som valgte å være frilansere. Vi som du gjerne ser på en scene. Med andre. Og hygger deg. Det er oss nå. Tiggerne, skriver Thomas Leikvoll, komiker, og tidligere programleder på TV3.
I KRISE: Vi som ikke hadde en buffer. Vi som valgte å være frilansere. Vi som du gjerne ser på en scene. Med andre. Og hygger deg. Det er oss nå. Tiggerne, skriver Thomas Leikvoll, komiker, og tidligere programleder på TV3. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Det er mange nå som legger ut direktesendte forestillinger der det henger et vipsnummer godt synlig i bakgrunnen. Vi vil ikke tigge. Men det føles sånn.

Vi som ikke hadde en buffer. Vi som valgte å være frilansere. Vi som du gjerne ser på en scene. Med andre. Og hygger deg. Det er oss nå. Tiggerne.

Personlig har jeg vært inne på NAVs sider daglig i det siste. Beskjeden er at systemet er ikke på plass i henhold til regjeringens nye direktiver. Men alle gode intensjoner osv. Vi kan gå på sosialen og få forskudd i krise selvsagt. Men allerede der aner man uråd. Hva er krise? Hvordan beviser man krise?

Istedenfor tyr vi til det vi tror er en mer respektfull måte. Med å faktisk underholde deg. Så du i ditt karanteneaktige liv kan velge å se en trubadur synge «oldies but goldies» på nett, mens du vipser en 50-lapp.

Men betaler du for en arbeidsløs skuespiller som med hjertet framfører dypt innøvde, hjerteskjærende monologer? Betaler du for en standup-komiker uten et publikum, men med vitser? Eller er du han mer folkelige? Han som liker litt DDE framført av en litt korpulent fyr med fire grep på nettkonsert?

Jeg tror ikke det. Jeg tror det eneste som gjør livet ditt bedre akkurat nå råtner på rot. Jeg tror vi som faktisk kunne gjort livet lysere nå må ivaretas mer enn alle (med unntak av folk i helsevesenet). For kulturlivet som du kjenner det, kommer til å være dødt lenge om man ikke gjør det.

For her er FRP-teorien opp til sin endelige test: Trenger vi kultur som ikke tjener penger. Her kommer det egentlige spørsmålet. Trenger vi kultur? Trenger vi virkelighetsflukt, drømmer, historier, fantasi? Trenger vi det nå, mer enn noen gang? Hva tror du?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!