Vi Som Ikke Har Opplevd Krigen

Folk & Røvere er sjarmerende anarkistokrater. Herlig respektløse, men samtidig snille borgere. Sist vi var borti noe liknende var da Sterk, Naken & Biltyvene pirket oss på ryggen. Musikken til Ulf derimot er lysår unna Sterk, her er det Bristol-innflytelse i all sin samtids-popsoul og hipphopp. Farlig bra til tider, men med visse transportetapper som trekker ned.

Men, under teksthuden ligger det olme og rare ulver. Ulfs snåle penn har en nydelig ironisk humordistanse til Norge i rødt, hvitt og dobbeltmoral. Ta låta «pepperkakeMann» nærmere i øyesyn: «Pepperkakesønn av Gro Harlem Brundtland .../Jeg er en 24 karats sosialdemokrat/ ...»

«Vi som opplevde krigen» burde straks bli pensum i grunnskolen, spesielt nå som etterkrigstida må omskrives med «to do».

Beate Slettevoll Lech har vi ingenting i svartebok på, hennes måte å bruke stemmebåndet på er forførerisk, en klar B: Norge 0 - Nynorsk 6.

Folk & Røvere er sval sommermusikk, også for seine høstkvelder, men vi vil ikke bli invitert på det seinpubertale «århundrets party».