AVDANKET: Henrik Thodesen som seg selv i den nye serien «Henrik Uber alles», der han brått blir en avdanket komiker som må finne seg en ny jobb. Video: TV3 Vis mer

TV-anmeldelse: «Henrik Uber alles» på TV3

Vi som jobber i den hersens pressen har noe å lære av Henrik Thodesen

Men, det kunne vært hakket frekkere manus i bunnen her.

TV: Så nå skal vi raske samme en neve navlelo sammen med en gjeng mer eller mindre morsomme norske standupkomikere også nå? Hæh? TV3 ass.

Men, vi så fire av åtte episoder og maktet å få en tanketom hjerne til å tenke litt: Jøss, dette funker brukbart.

«Henrik Uber alles»

4 1 6

Humorserie

24. januar
Beskrivelse:

Selvparodier i åtte episoder

Kanal:

Viaplay og TV3

«Henrik er flink til å spille Thodesen.»
Se alle anmeldelser

Ja, noe er veldig internt, noe er kleint (bevisst) og noe burde hatt meget stram regi og det er andre ting som ikke gir gapskratt (det er ikke en slik serie heller), og summen er at vi nok kommer til å se resten også.

Forsonende trekk

Hva er det vi snakker om? Jo, Henrik Thodesen i den nye humorserien «Henrik Uber alles». Denne har veldig mange forsonende trekk, nemlig. Ja, du trekker (iik) på smilebåndet flere ganger, men Thodesen og serieskaperne har skjønt at de ikke behøver å trekke episodene ut i det vide og det breie.

Her er det kuttet ned slik at vi som seer makter å henge med selv om noen dialoger og noen situasjoner er litt stillestående, og noen av replikkene er vel platte.

Men, heldigvis er det ikke ofte vi får lyst til å sette over kaffe, te og kakao, men vi blir med på de fleste bilturer i Oslos gater sammen med Henrik Thodesen bak det ulovlige Uber-rattet.

Thodesen spiller en parodiert utgave av seg selv, noe de fleste andre i serien også gjør. Slik det litt uoriginalt gjøres etter mønster fra USA og de som har hengt med siden tidlig Seinfeld og Larry David etc., med mer.

Gamle latterkuler

Grunnideen er: Henrik Thodesen, som har et morsomt oppsyn og en utsøkt diksjon, lever i ei boble der han på overtid skummer fløten av gamle latterkuler. Hans komikervenner i hovedstaden gjør større og større suksess.

Dette både i spillefilmer, på Latter, på TV og med Bonde Tusvik-podkast. Henrik sliter der han sitter foran Macen med ett ord på skjermen, «Show». Ganske triste saker.

Bedre blir det ikke av at han også sparken fra TV3, ikke blir invitert på gallafest og det meste går helt i tullball. Hans pengeforbruk er fortsatt stort. Han er uten kjæreste og han liker egentlig ikke det han kaller for Tinder-kjafset.

«Torsdag kveld fra nydalen»-SKETSJ: Her smaker Henrik Thodesen på rumpa til Morten Ramm. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Lure NAV

Han forsøker også å lure NAV. Det blir pinlige og litt vel forutsigbare saker, men Henrik har heldigvis en svindyr bil som motvillig blir hans nye arbeidsplass, i skjul. Henrik blir Uber-sjåfør. Han må jo få inn gryn. Holde en viss fasade.

Men, det er ikke bare, bare for en avdanket humorist det å få kunder i baksetet som kjenner ham igjen og slenger med leppa og vil ha selfies.

Seriens beste scener finner sted i bilen med diverse forskjellige snåle kunder. I tillegg er det ganske bra da han oppsøker bestevennen, doktor morsom, Jonas Kinge Bergland.

Stian Blipp-angsten

Vi må ei heller glemme den stadig tilbakevendende maren ved navn suksess i form av Stian Blipp. Dette er et fint grep.

Men, de klart beste innfallene er riktignok med Thodesens gamle makker, Odd-Magnus Williamson. Han er breial og gira. Bravo. Sistnevnte er forresten den av kjendisvennene som det virkelig svinger av på de fleste fronter, alt dette mens Henrik glir inn i rollen som den nye Uber-mannen. Det beste øyeblikket kommer fra et event der begge de gamle vennene er med.

Thodesen skal gjøre en liten jobb for et lite, elektrisk firma. Odd-Magnus er hyret inn, med høy hyre, av en storbank. Tristessen her er at Henrik kler seg ut som Bettina for å hente inn 7500 kroner. Dette får eks-Tina, Williamson, til å tilte på flere plan, meta-metagøy.

ØKONOMISK PEKEFINGER: Hallgeir Kvadsheim fra «Luksusfellen» dukker opp i «Henrik Uber alles». Foto: TV3
ØKONOMISK PEKEFINGER: Hallgeir Kvadsheim fra «Luksusfellen» dukker opp i «Henrik Uber alles». Foto: TV3 Vis mer

Selvparodiering

«Henrik Uber alles» vil nok ikke gå inn i norsk humorhistorie med de største gullbelagte bokstaver, men det er ganske så gøy med slik selvparodiering. Vi som jobber i den hersens pressen har noe å lære. Vi som ikke evner å le ordentlig av oss sjøl, men helst av alle andre uber aller.

PS: Og, da har vi spart kanskje noe av det uber aller morsomste til slutt, det er ånden i lampa som rir Henrik den etter hvert så blakke komiker. Vi snakker om den skallede banksjefen fra den helvetes «Luksusfellen», Hallgeir Kvadsheim. Hallgeir kler den sleipe moralistrollen meget vel. Gjeld skal følge gjeld uber alles.