Vi som køyrer sakte

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen barn overlevde påkøyrsel i Barstadvik på søndag. Ingen. Men far veit best.

Bildet som følger denne teksta er det dottera mi som har tatt ein stad før Barstadvik. Eg ba ho om å dokumentere eit trist faktum. Eg ligg alltid fremst i bilkøa. Det er ikkje fordi eg er den som køyrer raskast. Tvert om. Eg køyrer sakte. Eg held fartsgrensa, men likevel for sakte.

Før bildet vart tatt har eg mellom anna blitt forbikjørt av ein bil på veg til Solevågen fergekai. Forbikjøringa er av den hasardiøse sorten. Forbikøyraren kjem seg om bord på ferga nokre sekund før meg. Ut av bilen ramlar fotballjenter frå ei bygd i Sogn og Fjordane. Eg undrar meg over at sjåføren – sikkert faren til ein av dei – tek slike sjansar. På draktene står namnet på idrettslaget, ein lokal sponsor, «Mari» og «Matea» og slikt. Far veit best, enten det gjeld lagoppstillingar eller kor fort ein kan tillate seg å køyre.

Sjølv om eg ikkje er først på ferga er eg først av. Fergemannskapa har sin eigen logikk. Først av, men før minuttet er omme susar dei to første bilane forbi meg. Eg passar på å halde fartsgrensa og ligg litt over det som viser på speedometeret. GPS´en viser fasiten. 80 kilometer i timen. 70 kilometer i timen. 60. Forbi Barstadvik er det 50-sone. Og fartsdump. Dumpen er ein vits for moderne bilar og dei som har køyrt før meg passerer nok i nærare 70. Men ikkje raskare, då kan ein skade bilen. Der går grensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer