- Vi sparer lenge før Slottsfjell

Gode porsjoner til tross: Festivalungdommen på Tønsberg-festivalen etterlyser et billigere alternativ.

- DYRT: Andrea Telnes (19) og Ingrid Andersen (19) setter ikke pris på Slottsfjells matpriser. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYTER FESTIVALEN: Thomas Molvig (46), Sten Ove Jacobsen (38), Tor Arild Hegstad (43) er godt fornøyd med Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- SOM FORVENTET: Prisene overrasker ikke Karen Hegrestad (19), Sigri Aas Anda (21) og Sine Bruun-Hansen.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FESTIVALMAT: Slik ser matområdet på Slottsfjell ut i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MEKSIKANSK: Slik ser menyen til Viva Mexico ut. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
KYLLING OG KJØTT: Stangeriet har også vanlig burger på menyen, i tillegg til deres kyllingprodukter. Foto: Christian Roth Christiansen
NORSK PIZZA: Her er prisnivået du må følge dersom du vil ha Peppes Pizza på Slottsfjell. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
INDISK: Bombay Curry and Tandoori står får indiske smaker på festivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
YMSE DRIKKERVARER: Folk kan velge drikke med og uten alkohol i baren. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
KYLLING OG POMMES FRITTES Dette får du hos Surf 'n' Fries. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

(Dagbladet): - Vi sparer lenge før vi kommer hit, fordi det er så dyrt, sier Ingrid Andersen (19).

Nytt av året på Slottsfjell er at de har samlet det meste av matboder på ett område. Hit kommer festivalfolket vrimlende når det er på tide med et avbrekk og en matbit eller to. 

- Vorser for å spare penger Venninna Andrea Telnes sitter med stubben av en 80-kroners kyllingwrap i hånda. Hun var ikke særlig imponert.

- Den var helt grei, ikke noe spesielt. Den ser litt kjip ut, sier hun.

De er begge enige om at Slottsfjells mattilbud er godt og variert, men at prisene kunne vært bedre. 

- Kjedelig å bruke så mye penger på mat, og ølprisene er syke, sier Andersen.

- Og vannet kosta 40 kroner, utbryter venninna. 

- Derfor drikker vi mer før vi kommer inn på festivalen. Alle vorser for å spare penger, også er vi bevisste på hva vi kjøper på området, sier Telnes.

Ikke overrasket Marius Aune fra Asker føler han får det han forventer under hans første Slottsfjell-besøk, mens han knuger om en «taco-bowl» i høyrehånda.

- Det hadde vært greit med noe under 40 kroner. Men dette var godt, og en solid porsjon, sier Aune.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ølprisen overrasker heller ikke 19-åringen.

- 74 kroner er mye, men det er som å kjøpe på et utested. Dessuten må festivalen få penger til å drive, og det koster sikkert mye, sier han. 

Gode og mette Venninnetrioen Sigri Aas Anda (21), Karen Hegrestad (19 år) og Sine Bruun-Hansen har begitt seg ut på henholdsvis falaffel, pizzastykke fra Peppes og søtpotet-pommes frittes. De er enige i at tilbudet er bra, men prisen er høy, men at folket er villige til å betale for det uansett.

- Men jeg forventer ikke at det er billigere, sånn er det bare, sier Anda. 

- Du vet hvor du går, og dette er som en liten ferie, sier Hegrestad. 

De to andre nikker bekreftende. 

Felles er at de føler porsjonene er gode, og at de blir mette. Men jentene reagerer også på pils-prisen.

- På Hurricane-festivalen i Tyskland kosta øl under 40 kroner, og det syntes folk der var svindyrt, sier  Anda.

- Vi får finne noen som spanderer, sier Bruun-Hansen.

- Drøy armbåndavgift - Fenomenalt!

Tor Arild Hegstad (43) tar en dessertsnus etter indisk måltid, og hyller festivalen, fra mat til logistikk.

- Som vanlig er det veldig bra her på Slottsfjell, og det er veldig god mat. Dessuten venter du ikke i evigheter i kø, sier kompis Sten Ove Jacobsen (38), og tar en bit av en nykjøpt «chili-triple cheese».

Pengeforbruket er tilsynelatende ikke en bekymring for kameratene.

- Det er den store eventen, så da får vi bare kose oss, sier Jacobsen.

Tredjemann Thomas Molvig (46) skyter inn at det ikke er mat- eller alkoholprisen som provoserer ham.

- At de tar 40 kroner for å sette på båndet synes jeg er drøyt, sier han. 

Kostbart system - Med betalingssystemet vårt kan du gå i baren og betale på nul og niks. Avgiften kommer av at dette er et dyrt system. Chipen er noe dyrere, og vi legger derfor noe av avgiften over på publikum, sier ansvarlig for Slottsfjells matområde, Øystein Ronander.

Når det gjelder matprisene, mener han det er urealistisk at det maten de serverer skal være billigere. Han understreker også at festivalen har vannkraner rundt på området, der folk kan drikke gratis vann. 

- Jeg bor i Oslo, og der er det ikke slik. Man skal huske på at maten produseres ute i naturen, med ekstra kostnader som kjølekontainere som fraktes langt, og dyr strøm. Kyllingspyd til 40 kr, vårrull til 20 kr og en stor posjon burrito til 80 kr er greie eksempler på retter med moderate priser som vi tilbyr, sier Ronander.

- Det er ikke så dyrt i forhold til det jeg er vant til, sier han.