- Vi svinger flagget stolt for Nor...vent, nei, jeg må øve mer

Det er bare å sette seg ned med teksten til Norges nye jubileumssang.

(Dagbladet): Flere har sine favorittsanger 17. mai. Enten det er Bjørnstjerne Bjørnsons «Ja, vi elsker dette landet», eller Wergelands «Vi ere en nasjon, vi med».

Denne må du kunne Men i år har det kommet en flunkende ny låt på banen. Den heter «Det går et festtog gjennom landet», og er skrevet og komponert av Grethe Myhre Skottene og Carl-Andreas Næss fra Sarpsborg.

Og teksten bør du lære først som sist.

Denne låta ligger nemlig an til å bli «17.mai-tog-hiten» de neste åra.

Sist var i 1820 Stortinget arrangerte i mai i fjor en konkurranse der låtskrivere og komponister ble bedt om å sende inn bidrag i jakten på den nye jubileumssangen.

Ifølge Stortinget ble 49 bidrag vurdert, og vinnerbidraget kom fra Sarpsborg.

- Det er litt uvirkelig. Det er ikke noe som skjer hver dag at noen blir utfordret på å skrive en slik sang. Ingen har særlig erfaring med slikt i dag. Sist en lignende konkurranse ble utlyst var i 1820 og da var det« Sønner av Norge» som vant, sier en overveldet og ydmyk Grethe Myhre til NRK.no.

Utrolige mengder noter sendt ut Det er Norsk Noteservice AS som distribuerer jubileumssangen. Kulturskolene og nettstedet www.minstemme.no har stilt sangen til disposisjon for alle skoler ved grunnlovsjubileet. Odd Steenberg ved Norsk Noteservice kan melde om utrolig stor pågang til Dagbladet:

- Vi har sendt ut rundt 1,2 tonn med noter til musikkkorps og skolekor, sier Steenberg henrykt.