Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi sytende søringer mener Kong Vinter nå må abdisere.

Men, samtidig: Snøfall i april er gull verdt for sosiale medier.

KONG VINTERS FOTSPOR: Kong Vinter kom i går på nok et uventet besøk til oss her sørpå, og vi reagerte med å syte og klage, men også med å legge ut ganske mange fotografier på sosiale medier. Foto: Tom Stalsberg
KONG VINTERS FOTSPOR: Kong Vinter kom i går på nok et uventet besøk til oss her sørpå, og vi reagerte med å syte og klage, men også med å legge ut ganske mange fotografier på sosiale medier. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger

Kong Vinter sier i en nøktern og nesten noe kald kommentar at han aldri valgte seg april. «Det får stå for han derre dikterens egen regning. Vi innenfor snøflakenes monarki gjør akkurat som vi vil.

Har vi snøflak eller sludd eller hagl på vårt permafrostlager (som er i ferd med å smelte bort), ja, så lar vi dette drysse ned, i tide og utide, over deler av vårt kokosland, uansett hvilken årstid det måtte være.

Norge er ikke Syden selv om mange i landet kan bestille en øl eller tre på spansk. At det snør, tiddeli bom, som vi også sier altfor ofte i dette landet, det må da folket nå snart vite.

Vi er og blir en nasjon som har ti måneder med dårlig vinter som ikke skyldes mennesker, men selve været. Det siste har vi hørt av folk som går i lakkso og

oppblåst mave i et tilfeldig regjeringsparti.

Og, har vi ikke vinter, ja, så lager vi vinter med snøkanoner. I tillegg har vi en måned med dårlig vår, fjorten dager sur sommer - ofte med vind fra nord (helvetes nord altså) - mens de siste to ukene avspaserer vi under andre himmelstrøk», heter det i en påholden og ganske nydelig pressemelding fra Kong Vinter. Denne sendt ut fra kommunikasjonsdirektør, Marion Hagen das, ved Vinterpalasset.no.

Hun er også fungerende Huffsjef ved palasset og sørger blankt annet for at Kong Vinter alltid har strekk i buksene og Dronning Frostrose har permanent klisterhjerne.

Bakgrunnen for uttalelsen er det voldsomme snøfallet som rammet deler av Sør-Norge i går, og som fikk folk til å komme forsinket på skole, NAV og jobb. Forsinkelsene var ikke et resultat av spesielt mye mer kø og mer mandagstrafikk, (noen flyforsinkelser selvsagt, men det skulla da bare mangel også hvis det ikke ble) men, fordi folk måtte ta bilder av snøværet og deretter legge de gråsvarte fotografiene ut på sosiale medier. Non Stop.

Ja, det var såpass mange fotografiske posteringer fra oss sytende søringer at resten av landet vurderte å samle inn pledd, lavinehunder og Kvikk Lunsj utgått på dato. (Skattefritt).

Vi vet fra usikre kilder at det i Tromsø ble innkalt til hastemøte i gruppa «SØRINGA treng oss FOR HÆLLVETTE» (fritt oversatt da De).

Samtidig må vi søringer få lov til å klage over været. Uten været er vi null verdt. Hadde vi ikke hatt været å snakke om, ja, da hadde store deler av lands-delen nesten vært taust. Vi ville sittet på trikken med åpen munn og stirret ned i en skjerm før vi tar nok en selfie som postes til oss selv. Vi ville ikke kunnet skryte om at i år går, på grunn av uværet, turen til Thailand i tre strake utslippsuker. Uten uværet er vi ensomme værhaner. Likes? 1.