- Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå så ille, sier Jenny Skavlan, som endte på sykehus da hun filmet i Los Angeles. Foto: Magnus Sundholm
- Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå så ille, sier Jenny Skavlan, som endte på sykehus da hun filmet i Los Angeles. Foto: Magnus Sundholm Vis mer

- Vi takker Gud for at hun ikke brakk nakken

Jenny Skavlan sendt til sykehus med alvorlig nakkeskade etter et livsfarlig stunthopp i Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Los Angeles): Jenny Skavlan (25) holder for tiden på med innspillinger til det kommende ekstrem-programmet «Fritt Fall», sammen med tidligere snowboardstjerne Daniel Franck (37).

I programmet, som kommer på tv-kanalen Max til høsten, skal de to prøve seg på en rekke risikable aktiviteter, blant annet fallskjermhopping, dykking uten surstoff og knyttnevekamp med thaiboksere i Bangkok.

Ikke brudd i nakke eller rygg Forrige torsdag var Skavlan og Franck i Hollywood for å gjøre et hasardiøst stunt i et fabrikkanlegg, men da Skavlan hoppet fra taket på en syv og en halv meter høy bygning gikk det galt.

- Jeg skulle lande på en haug med pappesker som skulle kollapse, men de kollapset ikke, sier Skavlan sjokkert til Dagbladet etter at hun ble fraktet på båre til et sykehus i Los Angeles med alvorlig whiplash-skade. 

- Det var meningen jeg skulle falle gjennom pappen, men så landet jeg med hodet på noe hardt, sier Skavlan.

Den tøffe jenta måtte utsette filmingen, men understreker at legene ikke fant brudd i nakke eller rygg.

- Veldig, veldig farlig Philip Tan, erfaren stuntmann og veileder for innspillingen av episoden, sier at Skavlan kunne ha brukket nakken.

- Dette stuntet er veldig, veldig farlig. Nittiåtte prosent av skuespillerne i Hollywood ville nektet å hoppe selv, sier han.

- Vi kan bare takke Gud for at hun ikke brakk nakken, sier Tan som blant annet gjort stunts i filmene «Inception», «Transformers: Revenge of the Fallen» og «The Fast and the Furious: Tokyo Drift».

- Jenny er veldig modig, men gjorde ikke nøyaktig slik jeg sa. Jeg forklarte at hun måtte lande flatt på ryggen, men hun hoppet litt feil, landet på rumpa og fikk hodet kraftig slengt bakover. Hun forstrakk musklene i nakken, sier Tan.

- Går bra med Jenny Hanne McBride, mediesjef i MAX, skriver i en epost til Dagbladet at utfordringene i «Fritt Fall» er av det tøffe slaget, og selv om programlederne får trening og veiledning av de beste i bransjen, er det ingen garanti mot at uhell kan skje.

- Heldigvis har det gått bra med Jenny, som har sagt at hun selvsagt skal fortsette innspillingen av programserien, skriver McBride.

Medprogramleder Daniel Franck forsikrer at Skavlan ble tatt godt vare på etter ulykken.

- Jenny landet feil og fikk en kraftig nakkesleng, men ble tatt hånd om av ambulansefolk med en gang, sier Franck.

- Aldri mer Skavlan forteller at de hadde filmet fra seks om morgenen til seks om kvelden hver dag i Hollywood, og at hoppet som gikk galt ble gjort i ellevte time.

- Jeg var veldig sliten, og kommer aldri, aldri til å gjøre et sånt hopp igjen, sier hun.

- Jeg har ikke testet ut grensene mine tidligere, og har ingen erfaring med store fysiske utfordringer. Daniel sier stopp når han føler at han ikke mestrer noe, men jeg stoler blindt på andre, forklarer Skavlan.

- Kommer du til å trekke deg fra noen av oppgavene i serien?

- Vi får se, nå har jeg blitt hakket mer skeptisk, etter dette.

<strong>Bæ-bu:</strong> Her blir Jenny Skavlan kjørt til sykehuset i Los Angeles med nakkeskade.
Bæ-bu: Her blir Jenny Skavlan kjørt til sykehuset i Los Angeles med nakkeskade. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer