Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi tar'n en gang til

Dersom du stadig har vanskelig for å begripe at det virkelig er høysommer når du ser ut av vinduet, kast da et blikk på sendeskjemaene til våre kommersielle tv-kanaler. De levner ingen tvil om hvilken sesong vi befinner oss i: Reprisesesongen.

Ifølge seiglivede myter skal det brede lag av det norske folk i juli bedrive slaraffenliv utendørs i varme sommerkvelder - på trygg sikkerhetsavstand fra nærmeste fargefjernsyn.

I denne antatte mangel på seere serverte TV2, TVNorge og TV3 i går til sammen 36 - trettiseks - repriser. Bare 12 førstegangsvisninger var å finne på disse menyene, og TV3s to - 2 - eneste bidrag her var for øvrig begge i kategorien «Am.thriller».

Kär och galen

På NRK1 er nok en underholdningsdokumentarserie i gang. Og underholdning byr den svenske produksjonen «Romantikk og rytme» på nok av. Her følger vi ti av deltakerne på et ekte dansebandcruise i Det karibiske hav, sju svensker og tre nordmenn.

- Jag måste känna hennas skamben på mitt lår för att kunna föra, fastslo den svenske sjarlatanen Torgny (52) fra dansegulvet på cruiseskipet «The Leward», der han endelig fikk lokket Linda (27) med på foxtrot - til tonene fra Trond Eriks. Torgnys drøm er ikke til å ta feil av, der han i baren etterpå styrter innpå nytt mot med et «heisan sveisan», før han gir seg til å krangle med damene om hvorvidt man kan drikke seg dritings og samtidig vite hva man gjør.

En slik dokumentar må være en effektiv historieforteller. Det har Sveriges Television fått til.

Typene portretteres i velvalgte glimt fra hverdagen hjemme, og den skarpt sette skildringen av dansebandkulturens møte med overdådig, amerikansk cruiseliv fungerer. Og setter garantert grå hår i hodet på dem som gjerne vil markedsføre de normale cruiseferiene som et moderne og dannet alternativ.

Dokumentaren fortsetter i fire tirsdager til, og sleske Torgny er alene lokkemat god nok til å følge med neste gang.

Erotikk? Nei da

Av et helt annet kaliber var «Sommeråpent» s besøk hos naturistcampingen på Jeløya. Campingliv og danseband er svært ofte to sider av samme sak, men det spørs om dette er noe for Torgny. For fra campingstolen i forteltet satte en velvoksen tekstilhater det hele på plass:

- Her ser vi hverandre som vi er. Så det å bli erotisk opphisset som naturist, det er helt umulig - det går rett og slett ikke an!

Reklamefri kanal, kaller vi sånt.

gor@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media