Sexfiksert: Hanne Nabintu Herland taler under den kristenkonservative samlingen Oslo Symposium. Hvem som fokuserer mest på sex — LLH eller Herland og Nina Karin Monsen? spør forfatteren. Foto: Oslo Symposium
Sexfiksert: Hanne Nabintu Herland taler under den kristenkonservative samlingen Oslo Symposium. Hvem som fokuserer mest på sex — LLH eller Herland og Nina Karin Monsen? spør forfatteren. Foto: Oslo SymposiumVis mer

- Vi tilbyr mer enn onani

Bård Nylund svarer Nina Karin Monsen og Hanne Nabintu Herland.

Les Bård Nylunds kronikk:
- Jeg har fått høre nok ganger hvor ekkel jeg er

Hanne Nabintu Herland:
- Skal menneskeverdet kynisk handle om seksuelle tjenester?

Nina Karin Monsens svar:
- Homoseksuelle trenger ikke ekteskapet

Homofili: Ved å si at det eneste homofile har å tilby er «onani i enhver form», har Nina Karin Monsen på nytt gjort Francis Sejersteds ord til skamme. «Gjennomreflektert» er det minst dekkende ordet for slike ytringer. Krenkbare Monsen skriver et innlegg så usammenhengende at det burde være til skrekk og advarsel for fremtidige debattanter. At en filosof som så til de grader ber andre om å gå å skamme seg ikke ser bjelken i sitt eget øye, er en tankevekker. Monsen og Hanne Nabintu Herland er to bein på samme skadedyr. Det blir tydelig i de to kvinnenes respektive innlegg i Dagbladet denne uka.

Fra Monsen til Herland: At LLH, som gikk i bresjen for partnerskapsloven og deretter for en felles ekteskapslov, skulle drive med diskriminering av «konservative homofile», faller vel på sin egen urimelighet. Ifølge Herland er konservative homofile de som er opptatt av trofasthet og godhet. Etter en kjapp meningsmåling på kontoret kan jeg i alle fall nå bekjentgjøre at samtlige av LLH sine homofile ansatte er konservative.

Når Herland må gå fem år tilbake i tid og trekke frem et lite oppdrag daværende leder av LLH hadde for CappelenDamm for å «bevise» at organisasjonens fremste formål er fri sex med alle overalt til enhver tid, sier det vel litt om desperasjonen hennes. Leseren kan jo selv gjøre seg opp en mening om hvem som fokuserer mest på sex og hvem som bruker de mest vulgære ord og vendinger i sine innlegg - LLH eller Herland og Monsen.

Når Herland stiller spørsmålet «Vil LLH redusere samfunnet til et sted der enhver, blottet for selvkontroll, hengir seg til dyrkingen av sitt eget kjønnsorgan?», går det opp for meg at det finnes folk som er i stand til å redusere kjærlighetslivet mitt like mye som Nina Karin Monsen. Hvis Herland med bakgrunn i det LLH sier og gjør klarer å gjøre dette til et relevant spørsmål, tenker jeg at det står relativt dårlig til med kristenfolkets egen Anna Anka.

LLH er glade for å ha folkets støtte i ryggen i det arbeidet vi gjør. Nesten 70 prosent av befolkningen var for en felles ekteskapslov før loven ble vedtatt. Folk flest er enige med LLH i at man åpent skal få leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert eller trakassert. At Herland og Monsen prøver å late som om vi driver på med noe annet enn det vi egentlig gjør får stå for deres egen regning.

INNLEGGSFORFATTEREN: Bård Nylund er leder for LLH.
INNLEGGSFORFATTEREN: Bård Nylund er leder for LLH. Vis mer