DEBATT

Skolepolitikk:

Vi tør å prioritere tidlig innsats

Mens Høyre vil prioritere tidlig innsats i lesing, skriving og regning, mener plutselig Arbeiderpartiet at alt i skolen er like viktig. Prioriterer man alt, prioriterer man ingenting.

SNUOPERASJON FRA AP: Arbeiderpartiet vil nå likestille alt i skolen, og fjerne fokuset på «1.- 4. klasse», skriver Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre. Foto: NTB Scanpix
SNUOPERASJON FRA AP: Arbeiderpartiet vil nå likestille alt i skolen, og fjerne fokuset på «1.- 4. klasse», skriver Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Høyre har derfor foreslått og Stortinget har vedtatt å gi alle skoler en plikt til å sette inn intensiv opplæring i lesing, skriving og regning i 1–4 klasse dersom en elev risikerer å bli hengende etter.

Plikten er en viktig tydeliggjøring av dagens lov, og gir klare forpliktelser og føringer for hvordan skolene skal prioritere sine ressurser og bygge et lag rundt de mest sårbare elevene.

Arbeiderpartiet, som i valgkampen ga inntrykk av at de særskilt vil prioritere lesing, skriving og regning, har nå snudd 180 grader. De vil nå likestille alt i skolen, og fjerne fokuset på «1.- 4. klasse» og «lesing, skriving og regning» i opplæringsloven. I stedet vil de innføre en plikt til intensiv opplæring for elever på alle trinn, i alle fag. Det er en sterk svekkelse av dagens satsing på tidlig innsats.

Jeg tviler ikke på at intensjonen er god. Vi er alle opptatt av at elever skal mestre alle kompetansemål, og at også eldre elever får tilpasset undervisning. Ingen barn skal gis opp i norsk skole, uansett hvor mange år de har lagt bak seg. Samtidig er det viktig at politikere tør å prioritere, også i skolepolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer