MER ENN BARE MUSIKK: Morten Ramm og gjengen i «Humornieu» vil gi mer enn bare muskk til folket. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MER ENN BARE MUSIKK: Morten Ramm og gjengen i «Humornieu» vil gi mer enn bare muskk til folket. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Vi trekker like mye folk som Karpe Diem

Morten Ramm satser stort på humorshow på Slottsfjell.

SLOTTSFJELL: (Dagbladet): - Det er helt utrolig at jeg har blitt skikkelig løpegutt, sier Morten Ramm, idet han teiper noen ledninger på den lille scenen på Slottsfjellfestivalen.

For andre året på rad lager «Humornieu» show på den lille scenen i Tønsberg. Humor, standup og impro med nye fjes som kan boltre seg.

- Det er folk som er artig i mine øyne, folk som har noe «for sæ»! Og du ser jo det, sier Ramm og peker utover publikum ved den lille scenen:

- Vi trekker like mye folk som Karpe. Iallfall nesten, sier han og ler.

- Er med som groupie

Men det er ikke bare nye, ukjente fjes Morten Ramm har i stallen sin på Slottsfjell. Blant gjengen i «Humornieu» finner vi Magnus Devold, kjent fra TV-showet «I kveld med Ylvis», Hasse Hope fra NRKs Karl Johan, og Else Kåss Furuseth Else Kåss Furuseth, for å nevne noen.

- Jeg har varmet opp for showet i dag, men er egentlig mest med som groupie for kjæresten min som er med, sier Magnus Devold.

PLUSS ONE: Magnus Devold har varmet opp for «Humornieu» på Slottsfjell, men sier han er mest med som groupie og pluss one for kjæresten Amanda Erlandsen som også er med i «Humornieu»-gjengen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PLUSS ONE: Magnus Devold har varmet opp for «Humornieu» på Slottsfjell, men sier han er mest med som groupie og pluss one for kjæresten Amanda Erlandsen som også er med i «Humornieu»-gjengen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Pluss one, som det kanskje heller heter. Men jeg synes dette opplegget her er bra. Det er ikke nødvendigvis bare musikk som trekker folk på festival, det er like mye at man drar på festival for å oppleve kule ting, sier han.

«Humornieu» ble lansert av Morten Ramm og Bjørn Asgeirsson like før jul i 2014, som et lavtersketilbud til humorentusiaster og en relativ åpen webplattform for humorister som vil prøve seg.

- Dette er et helt unikt konsept som jeg tror fenger, improvisasjon og kødding med publikum på festival, sier Hasse Hope, som selv ikke skal opptre med mer «morro» før i morgen.

- Jeg syns konserter er noe av det kjedeligste som finnes, så at festivaler rundt om satser på annen underholdning, syns jeg er skikkelig bra, sier han.

KONSERT ER KJEDELIG: Hasse Hope synes det er bra at Slottsfjellfestivalen tilbyr folk mer enn å bare gå på konserter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONSERT ER KJEDELIG: Hasse Hope synes det er bra at Slottsfjellfestivalen tilbyr folk mer enn å bare gå på konserter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ikke mer DJ Dan

- Det trengtes en ny scene for unge lovende komikere på alle måter, sier Morten Ramm i det han blir bedt om å hente to øl til den neste humorgjengen som skal opptre, og igjen får bevist at han må være løpegutt litt til.

- Selv om humor under åpen himmel ikke er det enkleste - det beste er ei skikkelig mørk bule - så håper vi at vi kan gjøre festivalopplevelsen enda mer enn bare musikk.

Selv er han med sånn innimellom og varmer opp publikum eller presenterer de som skal på scenen, og èn ting er han helt sikker på at festivalgjengerne ikke får se uansett.

- DJ Dan? Nei, han er hengt for lengst. Han er det bare bedriftfestene som får se, sier Ramm og ler.