Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger barske, hårete menn i alle aldre

Kan du slåss er det et pluss.

TRENGER KOLLEGER: Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen spiller hovedrollene i «Birkebeinerne», og søker statister. Foto: Paradox / Laila Meyrick Velour
TRENGER KOLLEGER: Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen spiller hovedrollene i «Birkebeinerne», og søker statister. Foto: Paradox / Laila Meyrick Velour Vis mer

(Dagbladet): Nils Gaups kommende film, «Birkebeinerne», er en ekte storsatsing, med 44,5 millioner kroner i budsjett og flere av landets mest kjente skuespillere i sentrale roller.

Men Gaup har ikke mange nok hårete, barske menn til å fylle alle statistrollene i filmen. Dermed går filmselskapet nå ut og frir til den macho delen av befolkningen.

- Vi trenger barske, hårete menn i alle aldre, sier produsent Finn Gjerdrum.

- Det er bare å spare både hår og skjegg! Er du dyktig skikjører, har kampsport- eller stagefighting-erfaring, uansett om du er kvinne eller mann, er det absolutt et pluss, sier han i en pressemelding som er sendt ut i dag.

Det søkes også etter «kvinnelige gårdsfolk» og barn i alderen 10-12 år, og interesserte bes sende et bilde av seg selv til e-postadressen birkebeinerstatist@gmail.com eller melde seg på filmens facebookside.

De som plukkes ut kan neppe vente seg å bli rike på jobben, men loves et minne for livet.

Filmen er satt til år 1206, da Norge herjes av borgerkrig, og den døende kongens uekte sønn, Håkon Håkonsen, fødes i dyp hemmelighet. «Halve kongeriket» er ute etter å ta livet av den nyfødte, som protagonistene i filmen - spilt av Kristofer Hivju og Jakob Oftebro - må beskytte.

Også Pål Sverre Hagen fra «Kon Tiki» og «Kraftidioten» har en rolle i filmen, som lederen for birkebeinerne - den legendariske opprørsflokken som ikke engang kongens hær kunne hamle opp med.

Gaup tok over filmprosjektet etter Tommy Wirkola, som opprinnelig var tenkt som regissør. Filmen skal ha premiere vinteren 2016.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media