Vi trenger deg fortsatt

Valget er over. Men for gutten på 15 år som sitter helt alene på et asylmottak i en fremmed verden har ikke ditt engasjement blitt mindre viktig.

 IKKE GLEM:  Frivillige jobber fortsatt for å møte den økende mengden med flyktninger som kommer til Norge. RWTN (Refugees Welcome to Norway) håper at folk holder dugnadsånden oppe.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE GLEM: Frivillige jobber fortsatt for å møte den økende mengden med flyktninger som kommer til Norge. RWTN (Refugees Welcome to Norway) håper at folk holder dugnadsånden oppe. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Meninger

Valget er over. Du har gitt bort klærne du hadde til overs og det lille ekstra du hadde i sparebøssa. Og det er virkelig helt fantastisk. Tenk at nettopp det at du gjorde det har gjort et øyeblikk i et menneskes liv til et bedre øyeblikk. Et øyeblikk hvor akkurat det mennesket kanskje smilte i stede for å gråte. Takk.

Men, nå kommer neste fase. Vi har kanskje ikke mer penger eller flere klær. MEN det du kanskje har er et mottak rett ved der du bor som du ikke visste om. Et ekstra rom i leiligheten din du ikke visste kunne brukes til å hjelpe. Kanskje pleier du å dra på kino en gang i måneden og kunne tenke deg noen å dra med?

Mengden av mennesker på flukt og som kommer til Norge er IKKE mindre nå som valget er ferdig. De venter større press til Oslo og det vil bety større pågang rundt i hele landet. Av potensielle venner, kolleger, kjærester og bekjente. Det er mye, mye lettere å snakke med og kommunisere med mennesker jeg ikke deler språk med enn jeg trodde. Det har jeg funnet ut de siste ukene. Og det er mye enklere å ta kontakt enn jeg trodde, hvis du bare kaster deg ut i det.

Jeg har blitt rikere de siste fire ukene enn jeg bare kunne drømme om og jeg håper flere av dere får sjansen til å skravle med, smile med og lytte til noen av de menneskene som har kommet hit fordi de ikke har noe annet sted å dra. De har ikke noe annet sted å leve. De er fanget av begrensninger de ikke kan gjøre noe med. La oss vise at de er velkomne her så lenge de er her. Om det så er en uke, to måneder eller 30 år. La oss vise dem at den norske kulturen vi er så stolte av er solidaritet, likestilling og forståelse! Og at vi ønsker flere velkommen inn i den kulturen.

Valget er over. Men for gutten på 15 år som sitter helt alene på et asylmottak i en fremmed verden har ikke ditt engasjement blitt mindre viktig. Han trenger deg og ditt smil. Om det så bare er for en liten stund. Tenk på det øyeblikket du kan forandre. Kun ved å være der.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.