DEBATT

Debatt: Kronisk utmattelsessyndrom

Vi trenger din hjelp, Torgeir Micaelsen

Vi er flere tusen ME-syke i Norge og millioner globalt som forsøker å gjøre noe med den manglende oppmerksomheten i helsetjenesten og helsepolitikken.

MARKERING: 27. september var vel 300 ME-pasienter utenfor Stortinget i regi av Millionsmissingnorway. Over 250 par sko representerte de som også ønsket å komme, men som er for syke. Foto: privat.
MARKERING: 27. september var vel 300 ME-pasienter utenfor Stortinget i regi av Millionsmissingnorway. Over 250 par sko representerte de som også ønsket å komme, men som er for syke. Foto: privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Torgeir Micaelsen, det er strålende at du ønsker mer forskning og større fokus på ME (kronisk utmattelsessyndrom) i helsetjenesten. Vi ber deg starte med å lytte til pasientgruppen det gjelder. Deretter sette deg inn i siste forskning om sykdommen.

Vi trenger din hjelp. Men ikke til å fremme utdaterte forestillinger om ME.

27. september, dagen før debattinnlegget ditt sto på trykk, hadde du en gylden anledning til å møte pasientgruppen du vil hjelpe. Da hadde du vel 300 ME-pasienter på døra, utenfor Stortinget. Over 250 par sko representerte de som også ønsket å komme, men som er for syke.

Flere hundre fulgte i tillegg arrangementet #millionsmissing på nett. Du var personlig invitert, men var ikke der.

I stedet våkner vi dagen etterpå til en debatt som, så ofte tidligere, føres over hodene våre. Vi er flere tusen ME-syke i Norge og millioner globalt som forsøker å gjøre noe med den manglende oppmerksomheten i helsetjenesten og helsepolitikken som du nevner. Vi ønsker at du hadde hørt de sterke appellene fra syke, pårørende, pasientorganisasjonene og din helsepolitiske kollega Olaug V. Bollestad (KrF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer