DEBATT

Debatt: Muslimhat

Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat

Her er fem konkrete tiltak som kan iverksettes.

PÅMINNELSE: Hendelsen i al-Noor-moskeen i Bærum er en brutal påminnelse om hvor viktig det er at muslimhat bekjempes, skriver artikkelforfatteren. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
PÅMINNELSE: Hendelsen i al-Noor-moskeen i Bærum er en brutal påminnelse om hvor viktig det er at muslimhat bekjempes, skriver artikkelforfatteren. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ingen skal være i tvil om at Høyre tar muslimhat på det største alvor. Den siste hendelsen i al-Noor-moskeen i Bærum er en brutal påminnelse om hvor viktig det er at denne formen for hat bekjempes.

Politiet vil ikke alltid kunne ha full oversikt i forkant av slike hendelser. Derfor er jeg enig med Dagbladet i at det trengs tiltak for å bekjempe de holdningene som ligger til grunn for slike angrep. Jeg er derfor glad for at statsministeren, kulturministeren og religionsministeren er åpne for en egen handlingsplan. Det bør nedsettes et hurtigarbeidende utvalg som kan jobbe fram en slik plan og se på den i sammenheng med eksisterende planer

All form for rasisme, etnisk og religiøs diskriminering er rett og slett helt uakseptabel. Vi har alle et ansvar for å beskytte hverandre, ikke minst alle våre minoriteter.

Regjeringen har allerede jobbet en stund for å få til en ny nasjonal handlingsplan mot rasisme og etnisk og religiøs diskriminering der alle tiltakene ses i sammenheng. Veldig ofte er det akkurat de samme uttrykkene og mekanismene det er snakk om, uavhengig av hvilken gruppe som opplever trakasseringen. Fordommer, mangel på kunnskap og falske nyheter og konspirasjonsteorier på nettet er blant fellesnevnerne. Mange av tiltakene for å bekjempe rasisme og diskriminering er og bør også være de samme: Kunnskap, forskning og holdningsarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer