DEBATT

Vi trenger en kvinnelig FN-sjef - fordi det er 2016!

Vi har større forventninger til en ny generalsekretær i FN enn at hun er kvinne.

NESTE ÅR: Når generalsekretær Ban Ki-moon går av som FNs generalsekretær neste år, er det viktig at han avløses av en kvinne, mener artikkelforfatteren.
Foto: EPA / NTB Scanpix
NESTE ÅR: Når generalsekretær Ban Ki-moon går av som FNs generalsekretær neste år, er det viktig at han avløses av en kvinne, mener artikkelforfatteren. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Fordi det er 2015», sa den kanadiske statsministeren, Justin Trudeau, på spørsmålet om hvorfor halvparten av hans regjering besto av kvinner.

Når spørsmålet om hvorfor det trengs en kvinnelig generalsekretær i FN kommer opp, er det fristende å la seg inspirere til å svare «fordi det er 2016». Og det er sant: Det finnes nok kvalifiserte kvinner i verden til å utfordre enhver mannlig kandidat.

Men å være kvinne er like lite kvalifiserende i seg selv som det å være mann. FOKUS som pådriver for kvinners menneskerettigheter og nasjonal komite for UN Women i Norge har større forventninger til den forhåpentligvis første kvinnelige generalsekretæren i FN: En av de første oppgavene bør være å rekruttere flere kvinner i ledende stillinger I FN-systemet.

Til tross for at kvinner deltar aktivt i FN-systemet, er de håpløst underrepresentert på ledernivå i organisasjonen og særlig på områder utenfor sosial sektor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer