DEBATT

Vi trenger et klimaregnskap for innvandringen!

Kortreiste mennesker.

REGNSKAP: I første omgang trenger vi et homoregnskap, et kvinneregnskap og et eldreregnskap. Vi må vite om det lønner seg å ha disse gruppene i samfunnet, skriver Tuftebarten.
REGNSKAP: I første omgang trenger vi et homoregnskap, et kvinneregnskap og et eldreregnskap. Vi må vite om det lønner seg å ha disse gruppene i samfunnet, skriver Tuftebarten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

En av de modigste forslagene til Fremskrittspartiet gjennom tidene var forslaget om et innvandringsregnskap. Endelig kunne vi få svar på det viktigste spørsmålet knyttet til innvandring, nemlig: lønner det seg? Ulike innvandringsregnskap har siden blitt utarbeidet, og de sier stort sett det samme. Innvandring av høyt utdannede mennesker som ikke krever mye språkopplæring lønner seg. Innvandring av lavt utdannede mennesker eller de som krever språkopplæring og annen særstilt oppfølging lønner seg ofte ikke.

Innvandringsregnskapet viste oss én ting til. FrP tok rett. Vi andre tok feil. Derfor er det naturlig å følge opp dette framstøtet med nye regnskap. La oss ikke være redde for tall. Tallene er sannheten. I første omgang trenger vi et homoregnskap, et kvinneregnskap og et eldreregnskap. Vi må vite om det lønner seg å ha disse gruppene i samfunnet.

Men tilbake til innvandrerne. Det er faktisk mitt slagord: «Men tilbake til innvandrerne». Jeg mener vi må tørre å gå lengre. I en tid der klimaendringer er utfordring nummer én, må vi spørre oss selv: er innvandringen bærekraftig? Vi trenger et klimaregnskap for innvandringen, og her er noen naturlige poster som bør inkluderes i et slikt regnskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer