DEBATT

Coronaviruset

Vi trenger flere som tør å banne i kjerka!

Nå lar vi panikken råde.

KJEMPER FOR LIVSVERKET: - Kan det finnes andre løsninger å stanse koronaviruset på enn å sende snart 500.000 nordmenn ut i arbeidsledighet? Legge livsverk og hjørnesteinsbedrifter i grus? Må man stenge ned alt, selv i bygder der det ennå etter sigende ikke er ett eneste smittetilfelle, spør Tone Rønning Vike., som med sin mann har bygd opp reiselivsbedriften 29/2 Aurland.
KJEMPER FOR LIVSVERKET: - Kan det finnes andre løsninger å stanse koronaviruset på enn å sende snart 500.000 nordmenn ut i arbeidsledighet? Legge livsverk og hjørnesteinsbedrifter i grus? Må man stenge ned alt, selv i bygder der det ennå etter sigende ikke er ett eneste smittetilfelle, spør Tone Rønning Vike., som med sin mann har bygd opp reiselivsbedriften 29/2 Aurland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Heia Tone Rønning Vike! Vi trenger flere slike som tør å banne litt i kjerka.

Nå må vi få fram mer om hva som faktisk er normalt av sykdom og dødsfall.

Denne gang fikk myndighetene nærmest panikk da de så konsekvensene av at de har bygd ned kapasiteten på sykehusene. De erkjenner jo at det er kapasiteten på intensivsengene og pleiere til å betjene dem som er det kritiske. Og de unnlater å sammenlikne med hva som faktisk er normalt av influensadød. Hvert år.

Svenskene tør jo å si høyt at vi må regne med noen tusen døde. Antakelig noen flere enn det som er vanlig hver vinter. For de fleste blir jo lite berørt.

Nå lar vi panikken råde, og glemmer at vi fram til noen uker siden levde avslappet med alle risikoene vi daglig opplever. Vi vet jo at vi risikerer døden hver gang vi møter en lastebil, men vi slutter jo ikke å kjøre bil av den grunn! Vi føler knapt noen frykt enda lastebilen fyker forbi oss en knapp meter fra oss. For det pleier jo å gå bra. Vi lever med det. Med håp om en midtdeler om 20 – 30 år.

Nå har myndighetenes panikk skapt en halv million arbeidsledige. For å spare noen liv som tidligere ble ansett som normalt å regne inn i statistikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer