DEBATT

Vi trenger flere stemmer

Det er ille å tenke på hvor lite rom dette miljøet har for annerledestenkende.

ETTERLYSER MANGFOLD: Folk må få være som de er. Noe annet er uakseptabelt. Det er historiene jeg vil at skal være litt mer nyanserte, skriver Harald Lassen. Foto: Privat
ETTERLYSER MANGFOLD: Folk må få være som de er. Noe annet er uakseptabelt. Det er historiene jeg vil at skal være litt mer nyanserte, skriver Harald Lassen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har vært gjennom to tøffe døgn etter å ha publisert min kronikk «Mitt navn er Harald og jeg er skeiv homofob» på tirsdag. Responsen har vært hinsides både på sosiale medier, telefoner og mail.

Det har overraskende nok vært mange friske tolkninger og folk tolker den tydeligvis i den retningen de føler seg mest enig i, eller uenig i eller mest krenka av.

Men for å hjelpe dem som ikke har lest teksten litt på vei:

Dette handler ikke om Prides eksistens. Pride er en festival som må bestå. Noe annet ville vært et stort steg i feil retning.

Dette handler heller ikke om at noen uttrykksformer og mennesketyper er bedre enn andre. At jeg vil de som skiller seg ut til livs. At de skal bli som meg.

Dette handler om at Pride og alle viktige kanaler – ikke minst media, må være med og fortelle en andre historier. At mangfoldet er større enn som så.

I så måte er motsvarene fra Adam Schjølberg, «Ikke skam deg på mine vegne», og Øystein Langeland, «Vi fortjener å føle oss stolte», totalt skivebom.

De antyder i sine motsvar at jeg skammer meg over egen legning og at det er synd på meg. Jeg er forvirra, flau og hater meg selv. Dermed underbygger de bare min kronikk med sine fordommer mot dem som ikke identifiserer seg med dem og hva som er forventet. Fint for meg som kronikkforfatter, men veldig trist for alle skeive mennesker og veien videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer