DEBATT

Debatt: Fraværsgrense

Vi trenger fraværsgrenser også for voksne

Høyt fravær er ikke utelukkende en utfordring på skolen, den er i aller høyeste grad en utfordring i arbeidslivet også. 

Roser Høyre: Når Høyre nå skal vedta et program på årets landsmøte, må de gjerne trampeklappe for resultatet av den nasjonale fraværsgrensen. Men om fire år håper jeg de også trampeklapper for at sykefraværet i arbeidslivet har gått ned like mye, skriver innleggsforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Roser Høyre: Når Høyre nå skal vedta et program på årets landsmøte, må de gjerne trampeklappe for resultatet av den nasjonale fraværsgrensen. Men om fire år håper jeg de også trampeklapper for at sykefraværet i arbeidslivet har gått ned like mye, skriver innleggsforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg landsmøte og Høyres delegater skal trampeklappe over alt som går i bra i landet vårt. Det bygges stadig flere veier, aldri har det vært satset så mye på skole og utdanning, helsekøene går nedover og målingene går oppover. Når sant skal sies, er det mange saker jeg kunne snakket om som ikke er så positive. De lar vi ligge ett øyeblikk. Jeg vil nemlig starte med å rose Høyre for innføring av den nasjonale fraværsgrensen i skolen.

Da Høyre først lanserte fraværsgrensen, var jeg som mange andre ikke veldig begeistret for forslaget. Selv har jeg en datter på videregående skole, og bekymringene kom. På foreldremøtet fikk jeg derimot vite at fraværet på skolen hennes hadde gått ned med 30 prosent. «Sikkert bare en tilfeldighet», tenkte jeg. «Det kan umulig være sånn over hele landet».

Den siste tiden har vi derimot sett at fraværet faller som en stein i flere fylker. 33 prosent i Akershus, 44 prosent i Sør-Trøndelag og 28 prosent i Hedmark, for å nevne noen. I tillegg har jeg fått signaler fra medlemmer med lærlinger som roser fraværsgrensen. Resultatet er at jeg har endret standpunkt. Fraværsgrensen er nødvendig, og den fungerer. En slik grense kan alltids justeres, forbedres og tilrettelegges på en annen måte, men den har kommet for å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer