DEBATT

Debatten om ungdomskriminalitet:

Vi trenger ikke anti-gangster rap eller flere bussturer

Istedenfor å snakke om ungdom som har falt ut i kriminelle miljøer, må vi snakke med dem for å hjelpe dem.

BUSSTUR: Når Jan Bøhler starter innspillingen av ny «anti-gangster» rap og Christian Tybring-Gjedde reiser til Groruddalen med buss, så finnes det heldigvis andre politikere som foreslår tiltak, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen
BUSSTUR: Når Jan Bøhler starter innspillingen av ny «anti-gangster» rap og Christian Tybring-Gjedde reiser til Groruddalen med buss, så finnes det heldigvis andre politikere som foreslår tiltak, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De siste ukenes oppslag om kriminalitetsutfordringene i Oslo øst har vært preget av politikere med enkle løsninger på vanskelige utfordringer. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har benyttet denne gylne muligheten til å diskutere om hvorvidt det er svenske tilstander i Oslo eller ikke. Det tjener ikke kriminalitetsutfordringene, og alle de menneskene som føler seg utrygge i sitt eget nabolag.

Vi ser en økende gjengkriminalitet i Oslo, som er mye mer organisert nå enn før. For å løse kriminalitetsutfordringen blant unge i Oslo, har Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti kommet med forslaget om å etablere en fast, politistasjon på Holmlia. De vil altså at vi skal overføre politifolk fra patruljering til et kontor.

Begrunnelsen for deres forslag er at kriminaliteten var lav sist Holmlia hadde en politipost. Å drøfte gårsdagens politiske løsninger på morgendagens kriminalitetsutfordringer er å gå tilbake flere skritt. Å overstyre politiet uten å høre på deres faglige begrunnelser er farlig.

Det er synd at debatten om kriminalitet har blitt en populistisk debatt mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. For når Jan Bøhler starter innspillingen av ny «anti-gangster» rap og Christian Tybring-Gjedde reiser til Groruddalen med buss, så finnes det heldigvis andre politikere som foreslår tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer