Vi trenger ingen heiagjeng

Hvis Aurdal ikke er for en liberal feminisme, kan hun ikke forvente å være enig med oss.

HVA ER NOK? Hvor mange kvinnelige rørleggere må til før Martine Aurdal er fornøyd? spør Thue. Foto:Thomas Rasmus Skaug
HVA ER NOK? Hvor mange kvinnelige rørleggere må til før Martine Aurdal er fornøyd? spør Thue. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Martine Aurdal vil så gjerne heie på oss og forsvare oss. Men det går ikke, for vi har ikke forstått hva feminisme egentlig dreier seg om.

Aurdal viser til første side i boken vår «Blåstrømper», der vi skriver at dagens norske kvinner har de samme mulighetene som menn. Denne setningen skuffer Dagbladets kommentator. Tror vi virkelig at alt er rosenrødt her i likestillingslandet Norge?

Nei, Aurdal, det har vi aldri hevdet. Du argumenterer mot en stråmann.

Visst har vi like muligheter til å ta utdanning, ha jobb og embeter, og vi har lik lønn for likt arbeid. Men dersom vi mente at alt var helt uproblematisk, ville vi selvsagt aldri skrevet en bok om likestillingspolitikk. Det ville vært meningsløst.

Hadde Aurdal lest hele første side, ville hun sett at vi også skriver at «i Norge har vi utfordringer», og «norske kvinner kan fortsatt ikke ta rettighetene sine for gitt». Er feminismen utdatert? «Langt ifra», skriver vi.

Over 123 sider problematiserer vi utfordringene på likestillingsfeltet, både i Norge og i utlandet. At Aurdal er uenig med tiltakene vi forslår, endrer ikke på dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer